Mijn Communities
Help

Opgelost: Onterechte e-mails mislukte taken

door Machella van Lemmeren (Bijgewerkt ‎13-04-2022 18:20 door Lamiaasouissi VISMA )

Update 13 april 18:00

Dinsdagavond is de oplossing voor dit probleem op productie uitgerold. Het kan zijn dat er dinsdagavond zelf nog onterechte taken en daarmee ook emails ingepland c.q. verstuurd zijn. 

 

We hebben de onterecht ingeplande taken ook weer verwijderd.  Vanaf woensdagavond zullen er geen onterechte taken ingepland worden of onterechte emails worden verstuurd.

 

 

Update 11 april 12:00 uur

Vrijdagmiddag 8 april zijn de onterechte taken geannuleerd door ontwikkeling. Deze taken zijn eerder door een fout in de Taakservice verzuim  onterecht ingepland in afgesloten dossiers. 

 

Na monitoring is gebleken dat er opnieuw taken zijn ingepland. Ook deze zullen wij annuleren zodat je daar geen last van zult hebben.

 

De definitieve oplossing staat gepland op dinsdagavond 12 april. 

 

 

Update 8 april 13:00 uur

Productontwikkeling heeft de oorzaak van de onterechte e-mails gevonden. Dit zal worden opgelost in een hotfix die voorlopig gepland staat voor dinsdag 12 april 2022. De haalbaarheid van deze datum is afhankelijk van de testresultaten.

 

Door een fout in de taakservice voor Verzuim zijn onterechte acties in afgesloten verzuimgevallen ingepland die de onterechte e-mails hebben getriggerd. Vanmiddag wordt er een actie uitgevoerd om de taken die de e-mails triggeren te annuleren. 

 

Tot de hotfix zullen wij zoveel mogelijk onterechte taken en daarmee e-mails proberen tegen te houden. We kunnen helaas niet garanderen dat dit voor 100% alles tegenhoudt wat onterecht is.

 

We houden jullie op de hoogte van de plandatum van de hotfix.

 

Update 7 april 12:30 uur

De reproductie en monitoring hebben ons inzicht gegeven in een 2 -tal oorzaken. Product ontwikkeling is deze verder aan het analyseren en zoekt naar oplossing.

 

Update 6 april 16:00 uur

Productontwikkeling heeft zojuist aangegeven dat zij hebben kunnen vaststellen welke taken de e-mails hebben veroorzaakt en in welke tijdsframe deze zijn gegenereerd. Dat geeft een preciezere tijdsframe en focus op de taak waar het op fout gaat. Het is nog niet duidelijk wat precies de oorzaak (trigger) is. 

 

We gaan de dagelijkse controle van de taak service voor verzuim reproduceren en indien nodig monitoren. 

 

We kunnen helaas niet garanderen dat er morgenochtend niet nogmaals onterechte e mail worden verstuurd. Maar aan de hand van de gegevens die we hebben, zullen dit er aanzienlijk minder zijn. 

 

 

 

Update 6 april 12:30 uur

Helaas hebben we nog geen oorzaak gevonden voor mails die onterecht zijn verstuurd vanuit de taak service. We werken hier met grote prioriteit aan maar hebben de oorzaak nog niet gevonden.

 

 

Update 5 april 14:45 uur

Momenteel zijn wij nog in onderzoek en ondanks alle inzet hebben we nog geen oorzaak gevonden.

 

 

Verstoring:  Onterechte e-mails mislukte taken

Momenteel krijgen we veel meldingen over ten onrechte meldingen over mislukte taken. Uit analyse gisteren bleek dat dit een gevolg was van de performance verstoring en dat dit verholpen zou zijn. Helaas blijkt dit niet het geval te zijn en kan het voorkomen dat je vele email berichten krijgt over mislukte (verzuim) taken.

 

We onderzoeken momenteel de oorzaak en de impact van deze onterechte meldingen.