Mijn Communities
Help

Afgehandeld - Email notificaties worden niet altijd verstuurd

28-12-2022 11:18 (Bijgewerkt op 11-10-2023)
  • 3 Antwoorden
  • 15 kudos
  • 3092 Weergaven

Update 11-10-2023 15:45 uur:

Afgelopen vrijdag is de laatste fix voor dit issue uitgebracht. We zien dat de mail notificaties weer correct worden verstuurd.

 

Update 15-9-2023 08:30 uur:

Gister hebben we een release uitgevoerd waarmee we verwachten dat het issue waarbij de informatie en gebruiker informeren mails niet verstuurd worden een zal verminderen. 

 

Deze emails worden in twee wachtrijen gezet om naar een server te gaan vanuit waar ze verstuurd worden. Na uitvoerig onderzoek is gebleken dat een van deze twee wachtrijen niet voldoende functioneerde. Hierdoor werden de mails die in die wachtrij stonden niet goed opgepakt en nooit verstuurd. Deze specifieke wachtrij is nu beter geconfigureerd zodat het issue verholpen is.

 

Wel is bekend dat dit het probleem nog niet volledig oplost. Er wordt nog gewerkt aan andere fixes om ervoor te zorgen dat alle mails altijd verstuurd zullen worden. 

 

Update 22-08-2023 12.00 uur:

Tijdens het uitvoerige testen zijn er een aantal bugs gevonden. Daar wordt nu aan gewerkt. Zodra die zijn verholpen zal het testen verder gaan.

 

Update 10-8-2023 11.30 uur:

Er is een mogelijke oplossing gevonden. Deze is op dit moment in een uitvoerige testfase. Wanneer dit het gewenste resultaat geeft zal de fix live worden gebracht.

 

Update 22-6-2023 8:45 uur:

De oorzaak blijft lastig achterhalen vanwege de random factor die mee speelt. Op dit moment zijn we nog opzoek naar voorbeelden waarbij het niet goed verstuurd wordt van nadat de extra logging is toegekend (eind maart).

 

Mocht je die hebben dan ontvangen we graag de volgende informatie wat ons kan helpen bij het onderzoek:

  • Het mutatienummer
  • personeelsnummer van de persoon naar wie de mail gestuurd had moeten worden
  • email adres van de betreffende persoon
  • tijdstip dat de mail verstuurd had moeten worden

 

Update 22-05-2023 10.30 uur:

Helaas is de oorzaak nog niet achterhaald. Er wordt op dit moment nog steeds met hoge prioriteit aan dit issue gewerkt. Gezien het een issue is die random voor komt is het lastig te achterhalen.

 

Update 10-05-2023 13:00 uur:

We ontvangen een aantal aanvragen waarin alleen staat aangegeven 'mail wordt niet verstuurd vanwege de storing' hierbij een voorbeeld. Met deze update willen we benadrukken dat het niet zo is dat geen enkele mail verstuurd wordt. Het gebeurd incidenteel niet. Dit maakt het probleem ook zo lastig.

 

Het is daarom van belang om:

  • eerst de inrichting na te lopen
  • te checken of het mailadres van de ontvanger juist is
  • en of de mail wellicht in spam/ongewenste/junk mail terecht is gekomen. \

We vragen jullie dan ook om dit eerst te doorlopen voor dat een aanvraag bij het service center wordt neergelegd.

 

Alvast bedankt voor de medewerking.

 

Update 4-05-2023 14:00 uur:

Tijdens de analyse zijn een aantal zaken gevonden deze worden op dit moment afgesteld met klanten bij wie het gemeld is. Zodra er meer informatie bekend is wordt dit bericht weer geupdate.

 

Update 14-04-2023 10:45 uur:

Zoals aangegeven hebben we aanvullende logging gemaakt. Inmiddels zijn er meerdere voorbeelden binnen gekomen nadat deze logging live gegaan is. Deze voorbeelden worden op dit moment geanalyseerd. We hopen hiermee de oorzaak binnenkort te kunnen achterhalen en vervolgens met een oplossing te kunnen komen.

 

Update 6-04-2023 15:30 uur:

Wij zijn nog aan het onderzoeken wat de oorzaak van dit probleem is. Dit hebben wij nog niet kunnen achterhalen. Wij hebben aanvullende logging gemaakt om het hele e-mail proces beter te kunnen volgen. We zijn nu bezig om bij niet aangekomen e-mails dit verder te onderzoeken. Wij hopen hiermee snel de oorzaak te kunnen achterhalen.

 

Update 14-03-2023 14:00 uur:

Op dit moment is er nog geen nieuws te melden. Het issue is nog steeds met hoogste prioriteit in behandeling. Zodra er meer informatie bekend is zal dit bericht worden geüpdate.

 

Update 16-2-2023 16:00 uur:

De oorzaak blijkt lastig te achterhalen. Er zijn meerdere testen uit gevoerd maar dit heeft nog geen resultaat opgeleverd. PD zal extra logging gaan in bouwen om daar mee de oorzaak beter te kunnen achterhalen.

 

Update 7-2-2023 16:30 uur:

Helaas is de oorzaak nog niet achterhaald. Er wordt nog steeds met hoogste prioriteit aan dit issue gewerkt.

 

Update: 24-1-2023 11:00 uur:

Tot op heden heeft PD nog niet kunnen achterhalen wat de oorzaak is. Het issue is opgeschaald en er wordt met hoogste prioriteit aan gewerkt.

 

Update: 3-1-2023 2:00 uur:

Helaas nog niks nieuws te melden. De oorzaak is nog niet achterhaald. Zodra er meer informatie bekend is wordt dit bericht geüpdate.

 

We zien dat het de laatste tijd regelmatig voorkomt dat vanuit de workflow de emails betreffende 'gebruikers informeren' en 'notificatie ontvangen' niet altijd verstuurd worden.

KatinkateBooy_0-1672222527255.png

 

We zijn hiervan op de hoogte en werken aan een oplossing. Zodra er meer informatie te melden is laten we het weten.

 

Let op: dit betreft niet de emails vanuit digitaal ondertekenen!

Opmerkingen
Marjan Arends Elker
CONTRIBUTOR ***
door Marjan Arends Elker

Wij zien sinds een tijdje niet meer in de afgehandelde workflow dat de mails verstuurd zijn met tijd en naar wie. Heeft dat ook met dit probleem te maken?

Marjan Arends Elker
CONTRIBUTOR ***
door Marjan Arends Elker

@Henk Hesseling 

 

Wij zien sinds een tijdje niet meer in de afgehandelde workflow dat de mails verstuurd zijn met tijd en naar wie. Heeft dat ook met dit probleem te maken?

door Daniel_van_Bendegem

Beste @Marjan Arends Elker 

 

Bedankt voor uw melding. Het is lastig te zeggen of dit hetzelfde probleem is. Hier zal meer informatie voor nodig zijn om dit met zekerheid te kunnen zeggen. Ik wil u vragen om een ticket aan te maken bij onze Service Center. Dan kunnen wij dit beter behandelen.