annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Actuele en afgehandelde meldingen

door Arthur Kemp (Bijgewerkt ‎19-08-2021 13:35 door Henk Hesseling VISMA )
Actuele meldingen

Geen actuele verstoringen

Afgehandelde meldingen

Connectieproblemen Payroll

19 augustus 2021 13:30 - Verstoring connectie HRM - Payroll afgesloten

De gevolgen van de connectieproblemen tussen HRM en Payroll zijn gisteren verholpen.

LET OP: Als de sluitingsdatum van de salarisrun(s) staat op een tijdstip dat ligt na 17 augustus om 11:00 uur en vóór 18 augustus om 12:00 uur, dan zijn mogelijk niet alle mutaties vanuit HRM goed in de salarisberekeningen verwerkt. Een deel van de mutaties die in HRM hebben plaatsgevonden op 17 augustus is namelijk pas op 18 augustus in de loop van de ochtend verwerkt.

In dat geval raden we - daar waar mogelijk - aan om de sluitingsdatum van de run aan te passen naar 18 augustus om 12:00 uur, of een later tijdstip. Als dat niet mogelijk is dan worden de ontbrekende mutaties automatisch in de volgende periode meegenomen.

18 augustus 2021 12:30 - Als gevolg van de verstoring in Payroll is gebleken dat mutaties die op 17 augustus tussen 11:00 uur en 18:30 uur in HRM zijn gedaan, mogelijk deze ochtend nog niet correct waren verwerkt. Onze afdeling Ontwikkeling geeft aan dat inmiddels dit wel het geval zou moeten zijn. 

 
Hoe gaat u na of dit voor uw organisatie het geval is?
  1. Bekijk via het mutatieverslag in HRM welke gegevens er gisteren door de organisatie in HRM zijn gedaan. Dit kan via HRM > Persoonsgegevens > Overzichten > Mutatieverslag. Kies linksonder bij de sectie Afdelingen voor de hoogstgelegen afdeling en selecteer bij de Datum Van 17-08 t/m 18-08.
  2. Bekijk in Payroll of de gegevens overeenkomen met de opgevoerde mutaties in HRM. Hou hierbij in de gaten of de sluitingsdatum van de run de mutaties tot dit moment heeft verwerkt. 
    Als na een steekproef bij enkele medewerkers blijkt dat mutaties overeenkomen met de salarisgegevens in Payroll hoeft u niets te doen. 
  3. Als u mutaties aantreft van componenten die in HRM zijn opgevoerd maar niet in payroll zijn verwerkt (of componenten die in HRM zijn verwijderd, die niet in payroll blijken te zijn verwijderd), maakt u dan een case aan met een voorbeeld van een medewerker waarbij het niet juist lijkt te zijn verwerkt. 
Ons advies is om bij verschillen - daar waar mogelijk - nog geen definitieve payroll run te draaien. 
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. 

18 augustus 2021 - De verstoring is opgelost. De connectie werkt weer als vanouds.

17 augustus 2021 - Er is een verstoring in de connectie met de payroll van Visma.net. Bij het aanklikken van de tegel Payroll zie je een foutmelding "Server fout"

Wij werken momenteel aan de oplossing voor dit probleem. We houden je op de hoogte.

Release v.175 niet volledig

12 juli 2021 12:00 uur - De release is vrijdag succesvol verlopen; conform de release notes.

9 juli 2021 12:45 uur - De oorzaak is achterhaald. Vanavond gaan wij de release volledig maken.

9 juli 2021 12:00 uur  - De release van Visma.net Payroll v.175 is niet volledig uitgerold. Dit betekent dat de aanpassingen die in de release notes zijn genoemd nog niet allemaal in de software zijn verwerkt. Wij onderzoeken dit met hoge prioriteit. Zodra er meer bekend is, volgt een update.