Minun alueeni
Apu

Tärkeä tiedote ja ohje koskien Tulorekisterin erillisilmoitusta ja ALV:n ilmoittamista verottajalle

tekijä Inka Karlsson (Päivitetty ‎07-02-2019 14:50 tekijä Inka Karlsson VISMA )

Valitettavasti tammikuun päivitykseen ei ehtinyt muutos, että pystyisi muodostamaan ostolaskun Kausiveroilmoitus –sovelluksesta. Muutos pyritään saamaan tehdyksi ennen 12.2.2019, eli ennen joulukuun alvien ja tammikuun työantajasuoritusten maksamista. Tiedotamme tässä postauksessa kun muutos on tehty.

Mikäli halutaan ennen tuota muutosta tehdä lasku Ostolaskujen kierrätykseen, tulee se tehdä manuaalisesti.

 

Ohessa toimintaohje joulukuun alvien ja tammikuun työnantajasuoritusten prosessista:

 

1)      Muodosta ja lähetä erillisilmoitus Palkkatietoilmoitus tulorekisteriin –websovelluksessa. Odota, että erillisilmoitus on hyväksytty (ennen hyväksyntää kausiveroraportilla ei näy tulorekisteriin ilmoitettuja lukuja).

2)      Mene kausiveroilmoitus –sovellukseen ja valitse Luo ilmoitus –painiketta.

3)      Tulosta Kausiveroilmoitus –raportti, jossa näkyy joulukuun alvit ja tammikuun erillisilmoituksen tiedot (erilliset rivit sairausvakuutusmaksusta ja mahdollisesta vähennyksestä) rinnakkain vanhojen TAS-ilmoitusten tiedojen kanssa. Tarkasta, että tiedot ovat oikein ja tulosta/tallenna ilmiotus ostolaskun kuvan tallentamista varten Ostolaskujen kierrätykseen.  Huomioithan, että ohjelma edelleen käyttää Kausiveroilmoituksen optiota ”maksetut palkat” tai ”maksetut ja ei-maksetut palkat”. Eli tämän valinnan mukaisesti tiedot edelleen nousevat ilmoituksille.

4)      Poista P-painikkeella Ilmiotuksen tiedot (1) –välilehdeltä TAS –tiedot, jotta voit lähettää vain ALV-ilmoituksen verottajalle. Tämän poiston jälkeen ei Kausiveroilmoitus –raporttia voi enää tulostaa siten, että siellä näkyisi nämä ns. vanhat TAS ilmoitustiedot.

5)      Lähetä Alv-ilmoitus verottajalle Kausiveroilmoitus –sovelluksesta käyttäen KATSO-tunnisteita.

6)      Muodosta ostolasku manuaalisesti Ostolaskujen kierrätykseen Lisää laskun kuva –toiminnolla ja syöttämällä laskulle alv:n maksu/saamis –tiliöinnit, sekä ennakonpidätys ja sotumaksun tiliöinnit. 

 

Lisäys 31.1.2019 17:54

 

Hei!

 

Erillisilmoituksen lähetys on nyt korjattu ja ohjelma ei vaadi TyEl vakuutusta Palkansaajien perustietojen Vakuutukset välilehdelle. Nyt myös ilman tätä tietoa olevien yritysten nimet ja palkkakaudet näkyvät Erillisilmoitukset-välilehdellä ja ilmoitukset voidaan lähettää Tulorekisteriin. Pahoittelemme tästä johtunutta ylimääräistä vaivaa.

 

Lisäys 7.2.2019

Ostolaskun luonti onnistuu nyt kausiveroilmoitus sovelluksesta, jos tulorekisterin erillisilmoitus on lähetetty ja hyväksytty. Sotut nousevat erillisilmoitukselta, mistä syystä ilmiotus tulee olla hyväksyttynä. Palkkatietoilmoitusten osalta kelpaavat hyväksymättömätkin tällä hetkellä, jos kausiveron perustiedoissa on valittu Maksetut ja ei maksetut palkat.

 

Lisätietoa  ja uudet toimintaohjeet löytyy tästä tiedotteesta

24 Kommentit
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.