Tarkista maksuerien sisältö huolellisesti Visma Fivaldi ostoreskontrassa

tekijä Anonymous (Päivitetty ‎05-12-2017 13:23 ( )

Havaitsimme Visma Fivaldin ostoreskontrassa häiriötilanteen 24.11.2017. Tuotekehitystiimimme aloitti häiriöselvityksen heti sen havaittuaan. Selvitystyössä kävi ilmi, että edellisessä päivityksessä tehdyt muutokset pankkien maksupalautesanomien käsittelyyn osittain epäonnistuivat. Väärän käsittelyn vuoksi Visma Fivaldi nosti koko maksuaineiston uudestaan maksatukseen, mikäli maksuaineistossa oli yksi tai useampi pankin päässä hylkääntynyt maksu. Toimiessaan oikein, ohjelmisto nostaa vain yksittäisen hylkääntyneen maksun uudelleen käsittelyyn, sillä muut maksuerässä olleet maksut, pankki on hoitanut ja maksu on siirtynyt saajalle. Suurin yksittäinen häiriönaiheuttaja ohjelmassa korjattiin välittömästi sen löydyttyä perjantaina 24.11.2017. Maanantaina 27.11.2017 olimme henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaisiin, joihin 24.11.2017 havaittu häiriötilanne oli vaikuttanut.

 

Teimme viikonloppuna 25.-26.11.2017 lisäselvityksiä mahdollisista muista virhekäsittelyistä. Olemme tunnistaneet muutamia tapauksia Nordean ja Dansken maksupalautesanomissa, mutta maksupalautteiden käsittelyssä myös muiden pankkien osalta voi poikkeamia edelleen esiintyä.

 

Ostoreskontraan tehdään parhaillaan muutoksia tilanteen normalisoimiseksi. Tälle hetkellä pyydämme asiakkailta tarkkaavaisuutta maksuja tehdessä, ettei jo aiemmin maksettu maksu mene toiseen kertaan. Pyrimme toimittamaan parannuksia järjestelmän toimintaan ensi viikon alussa.

 

Tiedotamme myöhemmin lisää asiasta. 

2 Kommentit