Minun alueeni
Apu

Miten tehdään verokorttien suorasiirtoaineiston pyyntö ja aineiston sisäänluku?

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎07-12-2021 13:53 tekijä Leena Takanen VISMA )

Miten verokortin suorasiirtopyyntö tehdään Fivaldissa? Miten suorasiirtoaineisto luetaan Fivaldiin kun se on saatu verottajalta? Milloin siirto voidaan tehdä?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Mirjami Luostari
VISMA

tekijä Mirjami Luostari (Päivitetty ‎09-03-2022 14:01 tekijä Jonna Isomaa VISMA )

 

Vaihe 1. Suorasiirtopyynnön tekeminen verottajalle

 

Verokortin suorasiirtopyyntö tehdään tilitoimiston kautta massana tai yksittäin per yritys.

 

Valitse Palkanlaskennan perustietojen Muut-välilehden "Ennakonpidätystietojen suorasiirto"-kohdan Suorasiirron pyytäjä -kenttään alasvetovalikosta oikea pyytäjäyritys:

  • Jos tilitoimisto tekee suorasiirron, niin pyytäjäyritykseksi valitaan tilitoimisto.
  • Jos suorasiirtopyynnöt tehdään yksittäin yrityskohtaiseksi, niin yritykseksi valitaan kenttään kyseinen yritys (vaatii oikeudet yrityksen perustietoihin).

HUOM! Verokorttien suorasiirron yhteydessä ei voi enää noutaa veronumeroita. Tästä syystä siis "Pyydetäänkö veronumerot"-valintaruudulla ei ole enää tähän tarpeeseen liittyvää toiminnallisuutta.

 

Siirry Palkanlaskenta-näkymään (Palkat > Palkanlaskenta) ja valitse ylävalikosta  Palkanlaskenta > Ilmoitukset.

  • Valitse Ilmoitus-alasvetovalikosta ”Ennakonpidätystietojen suorasiirto”. Valitse Ennakonpidätysvuosi-valikosta alkava vuosi. 
  • Mikäli valittavaa vuotta ei ole näkyvillä, palkkakausi perustaa Palkanlaskennan perustiedot -rekisterissä ko. vuodelle, jonka jälkeen vuosi on valittavissa pudotusvalikosta. 
  • Aineistoon tulee palkansaajat joilla on henkilötunnus, voimassa oleva työsuhde ja suorituslaji. Jos tilitoimisto tekee suorasiirtopyynnön useasta yrityksestä kerrallaan niin Palkanlaskenta >  Ilmoitukset -ruudulla voi valita kaikki ne yritykset, joista suorasiirtopyyntö lähetetään.
  • Tulosta valitut -painike avaa ponnahdusikkunan, jonka avulla saat tiedoston tallennetuksi omalle koneellesi.
  • Lähetä aineisto ilmoitin.fi-palvelun kautta, jonne annetaan sähköpostosoite. Verottaja laittaa tiedon aineiston noutamisesta siihen sähköpostiin.

 

Tässä video suorasiirtopyynnön tekemisestä:

 

 

 

Vaihe 2. Suorasiirtoaineiston lukeminen

 

Kun verohallinto on toimittanut aineiston, niin se luetaan Websovelluksista Palkanlaskennan tietojen tuonti -toiminnolla.

Jos tilitoimisto on tehnyt pyynnön, niin tilitoimiston pitää myös lukea aineisto sisään Palkat | Palkanlaskennan tietojen tuonti. Kirjoita Verokorttien alkupvm. -kenttään alkavan vuoden helmikuun ensimmäinen päivä (01.02.20XX).

Tässä video aineiston sisäänluvusta:

 

Tiedot tallentuvat Palkansaajat-rekisterin Verokortit-välilehdelle. Jos vanhassa verokortissa päättymispäivä on ollut tyhjänä, niin ohjelma laittaa automaattisesti vanhan verokortin päättymään 31.1.

 

Mikäli palkansaajalta löytyy muutosverokortti ja se halutaan saada voimaan niin poistetaan uusin verokortti sekä poistetaan muutosverokortilta ohjelman asettama loppupäivämäärä.  

 

Fivaldin näkökulmasta verokorttien suorasiirtopyyntöjen tekemiselle ei ole mitään estettä ajallisesti, eli kunhan verottaja vain ottaa niitä vastaan, niin pyynnöt voidaan tehdä.

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.