Minun alueeni
Apu

Uudistuneen Sovellusikkunan julkaisu alkaa vaiheittain kevään aikana

tekijä Janne Lahti (Päivitetty ‎30-03-2022 13:39 tekijä Emma Valli VISMA )

Kuten olemme aiemmin kertoneet, Fivaldin Sovellusikkuna uudistuu selainkäyttöiseksi ja Javaa ei jatkossa enää tarvita.

 

Uuden sovellusikkunan käyttöönotto toteutetaan vaiheittain. Ensimmäiset Fivaldi-käyttäjät saavat uudistuneen sovellusikkunan käyttöönsä huhtikuun alkupuolella, ja tarkoituksemme on vaihtaa uusi sovellusikkuna kaikille asiakkaille kesän aikana.

 

Voit lukea uudistuvasta sovellusikkunasta lisää täältä!

 

Mistä tiedän, milloin uusi sovellusikkuna tulee käyttööni?

Saat ilmoituksen lähestyvästä muutoksesta Fivaldin etusivulle kaksi viikkoa ennen varsinaista siirtoa uuteen sovellusikkunaan:
image (12).png

Ilmoituksessa kerrotaan tarkka päivämäärä, jolloin uusi sovellusikkuna tulee saataville. Sinä päivänä, kun uusi sovellusikkuna on käytettävissä, näet vielä toisen ilmoituksen:

image (13).png

 

Muuttuvatko tutut toiminnallisuudet?

Lähes kaikki toiminnallisuudet ovat säilyneet ennallaan tutuissa paikoissa.

Uuden sovellusikkunan saat avattua napsauttamalla Avaa sovellusikkuna -painiketta ruudun oikeassa ylälaidassa. Sovellusikkuna avautuu uudessa välilehdessä.

JanneLahti_2-1647851376204.png

Voit myös avata alasvetovalikon ja valita sieltä Avaa vanha sovellusikkuna. Silloin avautuu vanha Java-pohjainen sovellusikkuna. Molempien sovellusikkunoiden sovellukset toimivat pääosin samalla lailla, vain niiden ulkoasu on erilainen.

JanneLahti_3-1647851376175.png

 

Miten saan uuden sovellusikkunan käyttööni?
Uudistunut sovellusikkuna tulee automaattisesti käyttöösi eli käyttöönotto ei vaadi toimenpiteitä. Jos Java on asennettuna tietokoneellesi, voit poistaa sen, jolleivät muut käytössäsi olevat sovellukset sitä tarvitse.

Huomaathan kuitenkin, että jos käytät Pankkiyhteys-sovellusta, sinun täytyy muokata sen asetuksia. Lue lisää ohjeesta Pankkiyhteyden asetukset - uusi sovellusikkuna.


Mistä saan lisätietoa tai apua, jos minulle herää kysyttävää?
Jos uuden sovellusikkunan käyttö mietityttää, kannattaa tutustua aiheesta tehtyyn ohjeeseen. Myös sovellustuki auttaa mielellään ratkomaan mahdolliset pulmatilanteet!

6 Kommentit
Jukka Pulkkinen
CONTRIBUTOR **
tekijä Jukka Pulkkinen

Eikös tossa uudistuneessa pankkiyhteydessä voisi vihdoin lisätä ylimmäksi sen yhden täpän, jolla voi valita kaikki käsiteltävät pankkiryhmät, sen sijaan, että ne täytyy jokainen täpätä erikseen? Kun on monta pankkiryhmää, on turhauttavaa joutua aina valitsemaan ne yksitellen joka päivä!

 

JukkaPulkkinen_0-1648300354457.png

 

tekijä Jenni Syrjämäki

Hei Jukka!

 

Kiitos viestistäsi. Tässä uudistuksessa vanhan java-sovellusikkunan toiminnot siirretään uuteen web-pohjaiseen sovellusikkunaan sellaisinaan. Välitin tämän toiveesi meillä kuitenkin eteenpäin 🙂

Jukka Pulkkinen
CONTRIBUTOR **
tekijä Jukka Pulkkinen

Kiitos Jenni!

 

Toinen vaihtoehto voisi olla, että sovellus muistaisi edellisen käynnin valinnat, niin tämä olisi vielä edistyneempi askel. Mielellään vaikka nämä molemmat yhdessä.

juhamer
CONTRIBUTOR ***
tekijä juhamer

Eli tehdään uudistus, jossa sanotaan, että ei vaadi käyttäjältä mitään, PAITSI, älä käytä sitä suosituinta selainta, vaan vaihda toiseeen, ja sitten tee muutama kymmentä määritystä sinne sun tänne....jepjep, kiva kun Visma huolehtii asiakkaittensa vapaa-ajan vietosta

Päivi Soini
CONTRIBUTOR ***
tekijä Päivi Soini

Hei!

Miksi uuden sovellusikkunan pankkiyhteys ei toimi Firefoxilla? Mikä on se tekninen syy?

Janne Lahti
VISMA
tekijä Janne Lahti

Hei Päivi ja Juhamer,

 

uuden selainkäyttöisen sovellusikkunan Pankkiyhteys on toteutettu selaimen File System Access API:n avulla, ja valitettavasti Firefox ei tue tätä standardia. Tämä on siis syy miksi nämä muutokset Fivaldin pankkiyhteyteen joudutaan käyttäjän puolelta tekemään.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.