WebLaskutus poistuu käytöstä ja se korvataan uudella Myynninhallinnalla 17.9.2020

tekijä Janne Lahti (Päivitetty ‎21-09-2020 12:02 tekijä Ainomari Karhu VISMA )

Uusi Myynninhallinta-sovellus julkaistiin Fivaldiin 16.4.2020 päivityksessä ja se tulee korvaamaan WebLaskutuksen. Myynninhallinta pitää sisällään kaikki WebLaskutuksen ominaisuudet ja sen toimintoja tullaan laajentamaan vuoden 2020 aikana merkittävästi.

 

WebLaskutus tullaan poistamaan käytöstä ja korvaamaan uudella Myynninhallinnalla 17.9.2020 päivityksessä.

 

Helpottaaksemme siirtymistä uuden sovelluksen - Myynninhallinnan - käyttöön, uuden sovelluksen käyttöoikeudet ajetaan automaattisesti WebLaskutuksen käyttäjille torstaina 10. syyskuuta klo 16 jälkeen. Tämän jälkeen uusi Myynninhallinta näkyy Fivaldin valikossa myös WebLaskutuksen käyttäjille ja sovellus on käyttövalmiina.

Olethan yhteydessä Fivaldin pääkäyttäjääsi tai tilitoimistoosi jotta uuden sovelluksen käyttöönotto on sujuvaa.

Huomioitavaa siirtymisessä uuteen Myynninhallintaan

 • Kaikki WebLaskutuksen avoimet laskut tulee laskuttaa ennen siirtymistä uuteen Myynninhallintaan tai viimeistään 17.9.2020 mennessä. Olethan yhteydessä Fivaldin pääkäyttäjääsi sovelluksen vaihtoon liittyen mikäli sinulla ei ole pääkäyttäjäoikeuksia.
 • Uudesta Myynninhallinta-sovelluksesta pääsee tarkistamaan WebLaskutuksen kautta tehtyjä vanhoja laskuja sekä tulostamaan niitä.
 • WebLaskutuksen kautta luotujen laskujen kopiointi tai hyvityslaskujen teko ei ole tuettuna uudessa Myynninhallinnassa vaan näissä tilanteissa lasku luodaan Myynninhallinnan puolella manuaalisesti.
 • WebLaskutus toimii uuden Myynninhallinnan rinnalla 17.9.2020 päivitykseen saakka, mutta suosittelemme vain toisen laskutussovelluksen käyttöä.
 • Asiakas- sekä tuoterekisterit päivittyivät jo huhtikuun julkaisun yhteydessä ja ovat yhteensopivia kummankin laskutussovelluksen kanssa.
 • Weblaskutuksessa muodostettuihin avoimiin laskuihin tulleet suoritukset voidaan käsitellä normaaliin tapaan Myyntireskontran puolella.

Ota Myynninhallinta käyttöön nopeasti ja helposti

Suosittelemme kaikille asiakkaillemme uuden Myynninhallinnan käyttöönottoa mahdollisimman pian. Lisätietoja Myynninhallinnasta ja sen käyttöönotosta voit lukea tämän linkin takaa.

Mitä tapahtuu 17.9.2020 pävityksessä Weblaskutukselle?

WebLaskutuksen käyttö päättyy 17.9.2020 päivityksessä ja sen yhteydessä tehdään seuraavat muutokset

 • Fivaldin valikosta poistuu WebLaskutus ja Laskulistaus
  • Laskulistaukseen pääsee Myynninhallinnan Listaus-sivulla olevan linkin kautta
 • Fivaldin asiakkailta häviää WebLaskutus-sovellus palvelunhallinnasta ja käyttöoikeudet tähän poistetaan
 • Laskulistaus käyttöoikeus säilyy Palvelunhallinnassa edelleen, jotta WebLaskutuksen laskuhistoriaa pääsee tarkastelemaan Myynninhallinta-sovelluksen kautta
 • Päivityksen jälkeen Weblaskutus-sovelluksen laskuttamattomat laskut tulee tehdä uudelleen Myynninhallinnassa, mikäli ne halutaan laskuttaa.

Laskulistaus-sivulta on poistettu kaikki muut toiminnot paitsi laskun tulostaminen ja esikatselu.

4 Kommentit