Minun alueeni
Apu
JohannaR
CONTRIBUTOR ***

Luotonhallinta ja asiakkaan tila

tekijä JohannaR
Tila: Käsitelty

Asiakkaan tilat Visma.net -ohjelmassa:

  • Aktiivinen
  • Pidossa
  • Luottokielto
  • Passiivinen
  • Kerta

 

Tässä ajatukseni siitä, miten asiakkaan "Luottokielto" ja "Pidossa" -tila -toiminto pitäisi olla.

  • Pidossa -toiminto olisi sellainen, että jokin häiriö, esim asiakkaalle on kertynyt luottoa enemmän kuin luottoraja on määritellyt ja ohjelma automaattisesti heittää pidossa tilaan, kunnes se siitä vapautetaan, esimerkiksi joko aktiiviseksi tai luottokieltoon? Eli ohjelma heittäisi automaattisesti pidossa-tilaan, mutta manuaalisesti talousosastolta joudutaan tekemään päätös, annetaanko luotolla vai joutuuko asiakas maksamaan ennen palvelua, jolloin tehdään ennakkolasku? Tai toinen esimerkki, että asiakas perustetaan, ja vasta myöhemmin halutaan ottaa kantaa luottokelpoisuuteen. Näin luotonvalvonta näkee heti, missä asiakkuuksissa on otettava kantaa, annetaanko jatkossa luottoa vai ei. Esimerkiksi luottoraja voi ylittyä, koska myyntisuoritusten kohdistamisessa on epäselvyyksiä, siksi tarvitaan henkilö päättämään, annetaan luottoa vaiko ei.
  • Jos on luottokielto, niin täytyyhän asiakkaalle kuitenkin tehdä laskuja. Tämän pitäisi toimia niin, että luottoa ei saa antaa, mutta käteisellä maksettu ja ennakkolasku pitäisi pystyä viemään ohjelmaan. Ohjelman ei pitäisi tähän luottokieltotilaan laittaa asiakkaita itsenäisesti, vaan siihen vaaditaan luotonvalvonnasta päätös.
2 kommenttia
tekijä Katja Salminen
 
JohannaR
CONTRIBUTOR ***
tekijä JohannaR

Hei!

Sain kuittauksen, että idea on käsitelty. Okei, mutta mihin lopputulokseen tulitte? Mitä mieltä olit itse ideasta? Onko näköpiirissä että näihin asioihin tulee jotain muutoksia? ...

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.