Minun alueeni
Apu

Iso-Britannian ero EU:sta 31.12.2020

08-01-2021 07:33
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 714 Näytöt

Iso-Britannian eroaminen EU:sta aiheuttaa joitakin toimenpiteitä Visma.net ERP:ssä. Tapahtumia Iso-Britannian ja Suomen välillä ei ilmoiteta 1.1.2021 alkaen Intrastatissa, Alv-ilmoituksella eikä Alv-yhteenvetoilmoituksella. Jotta tapahtumat eivät nousisi raportointiin, tulee alla kerrotut toimenpiteet. Huomioitavaa on, että osan toimenpiteistä voi tehdä vasta kun joulukuun intrastat ja alv-yhteenvetoilmoitus on annettu. 

 

1. Muuta GB toimittajien veroalue EU - > ei EU 

 

Avaa Ostoreskontran prosesseista ikkuna Muuta toimittajan tietoja. Rajaa riveille GB toimittajat esim. suodattamalla maatiedolla. Valitse muuta veroaluetta ja valitse veroalueeseen 03 ei EU. Tarkista, että riveillä on ainoastaan GB toimittajia, paina Käsittele kaikki. Suosittelemme, lisäksi muuttamaan toimittajien toimittajaluokan mikäli käytössänne on oletusluokat eli toimittajat on jaettu EU ja ei EU toimittajiin. Tämä tulee tehdä manuaalisesti toimittaja kerrallaan. 

 

muutatoimittaja1.png

 

2. Muuta GB asiakkaiden veroalue EU -> ei EU 

 

Avaa Myyntireskontran prosesseista ikkuna Muuta asiakkaan tietoja. Rajaa riveille GB asiakkaat esim. suodattamalla maatiedolla. Valitse muuta tietoja kohtaan "Veroalue" ja valitse uuteen veroalueeseen 03 ei EU. Tarkista, että riveillä on ainoastaan GB asiakkaita paina Käsittele kaikki.

 

muutaasiakas1.png

Suosittelemme lisäksi muuttamaan asiakkaiden asiakasluokan mikäli käytössänne on oletusluokat eli asiakkaat on jaettu EU ja ei EU asiakkaisiin. 

 

muutaasiakas2.png

 

3. Kun joulukuun alv yhteenvetoilmoitus on annettu, lisätään GB asiakkaille asetus "Ei alv-yhteenvetoilmoitukselle": Tällöin GB asiakkaiden myynnit eivät nouse tammikuun ilmoitukselle.

 

muutaasiakas3.png

 

4. Poista Iso-Britannialta Intrastat asetus ja lisää maakodille XI kuvaus Pohjois-Irlanti 

 

Avaa Maat/Postinumerot ikkuna. Hae maa GB ja poista Intrastat asetus kun joulukuun intrastat ilmoitus on tehty. 

 

maat.png

 

5. Vuonna 2020 syötetyt tilaukset

 

Järjestelmässä saattaa olla vuonna 2020 syötettyjä tapahtumia GB toimittajille/asiakkaille. Näille on tallentunut virheellinen veroalue mikäli tilaus laskutetaan vuoden 2021 puolella. Nämä tulee tarkistaa ja määrittää tilauksille oikea veroalue. 

 

Osanottajat,
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.