Minun alueeni
Apu
Vilma Ronkainen
CHAMPION *

Heti myytävien tuotteiden saldo myyntitilauksella

tekijä Vilma Ronkainen

Myyntitilausta tehdessä ei näe tuotteen heti myytävissä olevaa saldoa alapalkissa. Esimerkiksi tässä tapauksessa myyntitilausta sisäänkirjatessa voi kuvitella, että voisi suoraan myydä asiakkaalle 12 kappaletta tuotteita, vaikka todellisuudessa tästä 8 kappaletta on jo merkitty muille myyntitilauksille. Vapaa saldo kenttä näyttää, että 28 kappaletta olisi tulossa ja sitten ne 4 kappaletta, jotka ovat merkitty tälle myyntitilaukselle. Miten tätä on tarkoitus ymmärtää?

 

VilmaRonkainen_1-1647935841444.png

 

Myyjä joutuu klikkailemaan toiseen ikkunaan nähdäkseen, että monta tuotetta oikeasti on myytävissä heti. Tämä tapa ei toimi läppärin kanssa liikenteessä ollenkaan eikä myöskään asiakkaan kanssa puhuessa puhelua selvittääkseen useamman tuotteen saldoa. 

 

5 VASTAUSTA5

tekijä Katja Salminen

Hei Vilma, 

 

kannattaa olla tästä yhteydessä sovellustukeen, koska muiden asetusten ei pitäisi vaikuttaa tuohon toimitettavissa olevaan saldoon. 

Vilma Ronkainen
CHAMPION *

En tiedä mikä oli, mutta nyt alkaa näyttämään oikealta. Miten sitten niiden rivien kanssa, joissa ei ole myyntitilauksen syöttöhetkellä tarpeeksi toimitettavaksi eikä sitä ostotilausta tehdä myyntitilaukselta. Onko se sitten kohdistettava manuaalisesti aina?

Vilma Ronkainen
CHAMPION *

tekijä Vilma Ronkainen

Kiitos tästä! Tämä helpottaa jatkossa todella paljon. Ja nähtävästi toimikin jo, kun tuossa testasin.

Accepted solution
Katja Salminen
VISMA

tekijä Katja Salminen

Hei Vilma, 

 

Toimitettavissa olevassa saldossa ei huomioida kirjattuja myyntitilausrivejä mikäli niitä ei ole kohdistettu. Myyntitilausrivin kohdistaminen tarkoittaa saldon varaamista kyseiselle myyntitilaukselle. Tilausrivin kohdistamisen voi tehdä manuaalisesti myyntitilauksella tai tilaustyypin taakse voi laittaa asetuksen, jolla tämä tapahtuu aina automaattisesti tilauksen kirjaamisen yhteydessä 

 

kohdistus.png

Vilma Ronkainen
CHAMPION *

Mikähän asetus vieläkin mahtaa olla pielessä? Kun se toimitettavissa oleva saldo on edelleen sama, mutta nyt uutena on tullut kohdistettu-kohta käyttöön. Varatut näkyvät vain kohdistettu-kentässä.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.