Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

SEPA muunnospalvelu palautti virheen / OPG ei toimi oikein / Visma Cloud Service ei toimi oikein

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎26-06-2019 08:47 tekijä Olli Hietala VISMA )

Saan seuraavan virheilmoituksen maksuaineiston muodostuksessa Nova Palkanlaskenta ja Nova Ostoreskontra -ohjelmissa:
Sepa muunnospalvelu palautti virheen.
Error: Exception message: ‘OP Plugin can’t connect to OPG!’

Miten Visma On Premises Gateway vika korjataan?

 

Huom! Visma On Premises Gatewayn nimi on muuttunut Visma Cloud Gatewayksi. Nimen muutos ei pitäisi vaikuttaa jo asennettuna oleviin Visma On Premises Gateway (OPG) palveluihin mutta uudet asennukset tulevat aina uudella nimellä.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎08-03-2023 10:42 tekijä Olli Hietala VISMA )

Huom! Visma On Premises Gatewayn nimi on muuttunut Visma Cloud Gatewayksi. Nimen muutos ei pitäisi vaikuttaa jo asennettuna oleviin Visma On Premises Gateway (OPG) palveluihin mutta uudet asennukset tulevat aina uudella nimellä. Osa tiedostoista, lokimerkinnöistä ja toiminnoista saattaa vielä sisältää tuota vanhaa nimeä.

 

Uusi Visma Cloud Gateway asentuu oletuksena polkuun: C:\Program Files (x86)\Visma\CloudGateway\VCGService. Lokitiedostot taas tallentuvat polkuun: C:\ProgramData\Visma\CloudGatewayService

 

_____________________________________

Maksuaineistojen muodostaminen / lähettäminen ei onnistu

Jos ISO20022-aineistojen muodostuksessa tulee virhe Nova Ostoreskontrassa tai Nova Palkanlaskennassa niin se johtuu todennäköisesti siitä että Visma Cloud Gateway palvelu ei ole päällä tai se ei muusta syystä toimi oikein. Alla kuvattuna yleisimmät ratkaisut jotka auttavat palvelun toimintaan.

Palvelun uudelleen käynnistäminen

Palvelun tilan saat tarkistettua sillä koneella, jolle Visma Cloud Gateway on asennettu.

Tilanteen näet valitsemalla Käynnistä > Ohjauspaneeli > Valvontatyökalut > Palvelut. Palveluista pitäisi löytyä Visma Cloud Gateway- palvelu ja sen tilan pitäisi olla käynnissä. Jos tila on jotain muuta, saat käynnistettyä palvelun napauttamalla palvelun nimeä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Käynnistä.

Mikäli tila on käynnistetty voi olla tarpeen myös käynnistää palvelu uudelleen klikkaamalla palvelun nimeä hiiren oikealla ja valitsemalla Käynnistä uudelleen.

Jos palvelu on jumissa

Jos palvelu on tilassa Käynnistetään , eikä sen uudelleen käynnistys ei onnistu, syy tilanteeseen selviää OPGDiagnostics -ohjelmalla. Ohjelma löytyy polusta: C:\Program Files (x86)\Visma\CloudGateway\VCGDiagnosisApp\Visma.Services.OPGateway.OPGDiagnosisApp.exe

VCGdiagnosis.jpg

 

Check-toiminnolla ohjelma kertoo miksi palvelu ei toimi oikein. 

Kuva_6693.jpg

Yleensä syynä voi olla jokin estetty palomuurin portti tai ActiveMQ. Jos ohjelma ilmoittaa, että ActiveMQ ei ole käynnissä kannattaa kokeilla Deactivate ActiveMQ / Activate ActiveMQ -toimintoja. 

 

Visma Cloud Gateway Palvelun voi tarvittaessa myös sulkea Windowsin tehtävienhallinnan prosesseista manuaalisesti. Palvelu löytyy prosesseista nimellä: Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe.

Tarkistakaa myös ettei virustorjuntaohjelmanne estä ssh.exe tai Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe. nimisiä tiedostoja.

Jos palvelun käynnistäminen ei onnistu

Jos yrität käynnistää Visma Cloud Gateway palvelua Windowsin Ohjauspaneeli > Valvontatyökalut > Palvelut- ikkunassa ja saat seuraavan virheilmoituksen: 1053: Palvelu ei vastannut aloitus- tai kontrollipyyntöön ajoissa…

Jos teillä on käytössä F-securen virustorjunta –ohjelma tulee tarkastaa että ohjelmassa on sallittu seuraavat tiedostot ssh.exe ja Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe.

Jos F-Securen estoa ei saada purettua on ainoa vaihtoehto asentaa Visma Cloud Gateway uudelleen. Seuraa alla olevia ohjeita ohjelman poistamiseksi ja uudelleenasentamiseksi.

——-

Jos palvelu käynnistyy ja pysähtyy samantien voi syynä olla, että palvelun automaattinen päivitys ei välttämättä ole onnistunut. Tarkista koneelta johon OPG on asennettu (yleensä palvelin) polusta C:\Program Files (x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGatewayService löytyykö sieltä openSSHbak- niminen kansio. Jos tuo kansio löytyy tulee sen sisältö siirtää openSSH- nimiseen kansioon mutta älä korvaa olemassa olevia tiedostoja. Tämän jälkeen palvelun käynnistys onnistuu normaalisti.

Kuva_3470.jpg

Joissakin tapauksissa on auttanut myös jos ottaa hiiren oikealla Visma On Premises Gateway palvelun päällä Windowsin palvelut listalla ja mene Ominaisuudet > Sisäänkirjautuminen ja vaihtaa kirjautumistavaksi paikallinen järjestelmätili jos on valittavissa.

Visma Cloud Gatewayn uudelleenasennus

1. Suorita ensin Gatewayn uninstall toiminto koneelta mihin se on nyt asennettu. Palvelun poisto-ohjelma löytyy yleensä polusta: C:\Program Files (x86)\Visma\CloudGateway\VCGService\uninstall.exe

2. Tästä kirjoituksesta löydät tarvittavat ohjeet Gatewayn uudelleen asentamiseen.

 

Jos tarvitsette apua asennuksessa/poistossa voitte olla uudelleen yhteydessä tukeemme niin voimme katsoa asennuksen erikseen laskutettavana työnä. Konsultoinnin tilauslomake

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.