Minun alueeni
Apu

Tiedote: Työeläkemaksua alennetaan tilapäisesti vuonna 2020

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎24-04-2020 12:43 tekijä Olli Hietala VISMA )

Eduskunta on hyväksynyt lain, jossa työeläkemaksua alennetaan tilapäisesti 2,6 prosenttiyksikölla ajalle 1.5.2020 - 31.12.2020.

 

Novan Palkanlaskennassa henkilötietojen toiminnon Muokkaa | Päivitysajot | Prosentit avulla voidaan muuttaa henkilötiedoissa olevaa eläkevakuutusmaksun kokonaisprosenttia.

Alla olevassa esimerkissä päivitysajon kautta muutetaan henkilötietoihin eläkevakuutuksen kokonaisprosentti niille henkilöille, joiden tiedoissa kokonaisprosentti on 24,4, ja eläkevakuutuksena on TyEl.

muutosajo.PNG

Esimerkkikuva kuinka prosenttien päivitysajo tehdään.

 

Päivitysajon jälkeen tulee tarkastaa henkilötiedoissa olevat eläkevakuutusmaksun kokonaisprosentit.

 

Huom! Muutos tehdään ennen maksupäivän mukaan 1.5.2020 jälkeen maksettavien palkkojen kirjaamista, jotta muutos huomioidaan palkkatapahtumien kokonaiskustannuksissa ja tiliöinneissä.

 

4 Kommentit
Mira Mäkinen-Saarikko
CONTRIBUTOR ***
tekijä Mira Mäkinen-Saarikko

Laki hyväksyttiin 31.12.2020 asti. Tuossa ohjeessa on 3.12.2020 asti.

 

Olli Hietala
VISMA
tekijä Olli Hietala

Hei Mira,

 

Kiitos huomiosta! Korjasin tuon kirjoitusvirheen ohjeesta. 

 

-Olli, Visma Sovellustuki

pkaikkon
CONTRIBUTOR ***
tekijä pkaikkon

Kysyin miten Kevan työeläkemaksujen kanssa menetellään ja sain Kevalta seuraavan vastauksen:

Eläkemaksujen tilapäinen alentaminen koskee ainoastaan TyEL-maksua ja julkisten alojen eläkelain puolella eläkemaksuihin ei ole tulossa alennusta. Tämä johtuu siitä, että JuEL:n mukaisessa järjestelmässä ei ole TyEL-järjestelmän kaltaista EMU-puskuria, jota nyt käytetään eläkemaksun määräaikaiseen alentamiseen TyEL:ssä. Kannattaa huomioida, että TyEL-järjestelmä paikkaa nyt määriteltyä eläkemaksujen alennusta vuosina 2022-25 korottamalla työnantajamaksuja

Sanna A-L
CONTRIBUTOR *
tekijä Sanna A-L

Varman sivuilla: Työnantajan työeläkemaksuja alennetaan väliaikaisesti 2,6 prosenttiyksiköllä vuonna 2020. Maksunalennus on voimassa 1.5.–31.12.2020 eli se koskee toukokuun ja joulukuun 2020 välisellä ajalla maksettuja TyEL:n alaisia palkkoja. Tilapäinen alennus huomioidaan automaattisesti vakuutusmaksulaskuissa.

Eli tämän ohjeen mukaan ei tehdä päivitysajoa?

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.