Mine områder
Hjelp

Idéer i Visma Community

01-03-2018 20:16 (Sist oppdatert 05-01-2021)
 • 1 Svar
 • 2 liker
 • 6455 Visninger

Dine idéer er viktige for oss og vi tar alle på alvor. Før du oppretter en idé, bør du se over retningslinjene.

Retningslinjer for opprettelse av idéer

 • Husk søkefeltet. Ikke glem å gjøre et søk i Visma Community før du oppretter en ny idé. Vi vil ikke at du skal kaste bort tiden din på å skrive noe som allerede er lagt inn eller har et svar.
 • Skriv et utkast til idéen din. For å hjelpe alle til å forstå hva du foreslår, er det lurt å skrive ideen i form av en brukerhistorie. Skriv begrunnelsen for idéen din og hvilken verdi dette gir deg og andre som brukere. Jo mer vi vet om ideen din - hvem den er for, hva motivasjonen er og hva selve idéen er, jo mer nøyaktig kan vi prioritere og utvikle den.

 

Bruk følgende format på brukerhistorien:

 

Som en [rolle] vil jeg ha [noe] slik at [fordelen].

 

Beskrivelse av elementene:

 • Rollen: hvem (hvilken type bruker) er funksjonen for? Ansatt, Leder, Tillitsvalgt, Lønnsmedarbeider, Systemansvarlig el.
 • Noe: hva er det du ønsker å gjøre - målet og / eller ønsket?
 • Fordelen: Hvorfor trenger du det - hva ønsker du å oppnå? Hvilken verdi får du fra funksjonen?

 

Hvis det finnes, legg til ekstra beskrivende eksempler, for eksempel:

 • Skjermbilder, bilder, illustrasjoner etc. NB! Personopplysninger skal ikke fremgå i eventuelle skjermbilder grunnet personvern
 • Eksempler på andre steder eller produkter hvor du har sett funksjonen eller noe liknende

 

Eksempel:

 • Som en ansatt vil jeg ha oversikt over alle mine vakter og fravær i samme kalender slik at jeg enkelt kan ha en totaloversikt over min egen arbeidssituasjon.
 • Som en leder vil jeg enkelt kunne få oversikt over alle timelister fra mine ansatte og godkjenne disse fra mobil eller webmodul.

Og til slutt; ikke glem å bidra med å “stemme/like” og kommentere på idéer du er enig i!

Status definisjoner og prosess

Hver idé er verdifull - vi vil etterstrebe å vurdere hver og en innenfor rimelighetens tid. Idéen må igjennom en prosess for å fastslå hvor mange som ønsker dette, verdien for deg som bruker, levedyktighet og i tillegg passe med Visma sin strategiske retning i å effektivisere forretningsnorge. Hver idé vil bli flyttet gjennom en “livssyklus”, beskrevet nedenfor.

 

Åpen idé - Helt nye idéer som er lagt inn og er klare til å bli stemt på. Disse ideene er nå åpne for å få tilbakemelding fra andre i Communitiet og vurdering av Vismas produktteam.

 

Ønsker mer informasjon - En ny idé kan trenge avklaringer eller ytterligere tilbakemeldinger for å hjelpe oss med å forstå idéen eller idéens påvirkning. Idéen er åpen for alle til å legge inn konstruktive kommentarer og stemmer/likes.

 

Stem - Vi vurderer - Vårt produktteam har gjennomgått idéen og har sjekket at den følger retningslinjene for opprettelse av idéer i Community. Idéen er åpen for kommentarer og stemmer/likes fra andre.

 

Akseptert - Idéen er er lagt inn i planene for videre utvikling av produktet. Endringen vil komme i en fremtidig versjon!

 

Prioriteres ikke - Selv om alle idéer har en verdi, er det ikke alle idéer som kan utvikles eller passer for produktets utvikling. Vi vil anbefale å prøve en annen måte å løse dette på eller kanskje en spesialtilpasning ved hjelp av en konsulent vil fungere. Flere av løsningene våre er fleksible og kan tilpasses den enkelte kunde.

 

Implementert/Løst - Idéer med denne statusen er tilgjengelig i produktet. Se fra hvilken versjon i selve idéen. Sjekk Release-notes for versjonen og/eller brukertips i Community for hvordan du begynner å bruke den.


Utvikling av produkter og tjenester i Visma

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre produkter. I Visma over 2000 mennesker  som jobber med utvikling av nye og eksisterende løsninger.

 

God sikkerhet og personvern for data som lagres i våre systemer er en viktig del av utviklingen av våre produkter. For eksempel med tanke på den nye personvern forordningen, GDPR. En omfattende prosess for å kvalitetssikre våre løsninger gjøres av vårt utviklingsteam. Du kan lese mer om dette her.

 

Vi må ta mange betraktninger når vi velger hva som skal prioriteres og vi må tenke langsiktig. Slik sikrer vi at våre kunder får mest mulig ut av løsningen og at vi er i forkant av den teknologiske utviklingen. I tillegg til at våre produkter alltid følger de lovendringer som kommer.

 

På våre skytjenester har vi større mulighet til å være fleksible i forhold til videreutvikling og gjøre endringer. Dette betyr at vi har mulighet til å snu oss raskt, i tillegg til at vi har hyppige, gjerne ukentlige, releaser av nye versjoner. Dette gjøre at mulighetene for å gjøre raske endringer og risikoen for feil er mindre. I tillegg blir ikke oppgraderingsjobben for løsningene som ikke er i skyen like omfattende.

Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hei!

 

Sitter nå på kurs i Visma Financials, og flere av oss savner mulighetene vi hadde i Visma Global ved å bruke "Kontoforespørsel".

Savner også muligheten til å se mva-koden i Hovedbokstransaksjoner per konto.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips