avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Huldt & Lillevik Lønn

Sorter etter:
Sist oppdatert av Gunvor B VISMA ‎21-10-2020 14:07
Det er for tiden forsinkelse på tilbakemelding fra Skatteetaten, noe som resulterer i at at retur på skattekort ikke kommer inn. Altinn jobber med å løse feilen, link til driftsmeldinger her.   OPPDATERING: Feilen er nå rettet
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar_Teknisk_Avd VISMA ‎22-04-2020 11:06
Vi har hatt problemer med at autentiseringen på regnskapseksporten til 24Seven har feilet. (Det kan være smart å be IT om å hjelpe deg med å bytte ut denne fila)   Vi har derfor lagd en ny dll fil som løser dette problemet. Last ned det vedlagte ziparkivet som inneholder den nye dllen og erstatt den eksisterende dllen som ligger i programkatalogen til Lønn 5 med den nye.    Den gamle dll fila har versjonsnummer 2019.2.2186.1 eller eldre.   Den nye dll fila har versjonsnummer 2020.2.2470.1 Den nye dll fila vil være lagt inn som standard i neste versjon av Lønn 5 som kommer medio mai.  
Vis hele artikkelen
av Elin Hammerud VISMA
For deg som har Pensjonstrygd for Sjøfolk og skal danne pensjonsfil til PTS må du dessverre ha ny versjon av Huldt & Lillevik. Denne versjonen heter 5.20.1 (2387).    Denne versjonen er dessverre ikke tilgjengelig på vår nedlastningsside. Du må sende en mail til support.hl@visma.com for å få tilsendt denne versjonen.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Gunvor B VISMA ‎10-01-2020 09:10
Vi har fått noen utfordringer med kommunereformen. Når du bytter klient henger ikke kommunen med i firmaoppsett og arbeidssteder. Du bør oppgradere til versjon 2384!
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎08-01-2020 12:06
Under oppgradering av Huldt & Lillevik versjon kan det komme en feilmelding: "The INSERT statement conflicted with the FOREIGN KEY constraint "FK_Kommuner_Post".
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tom Rune Sollie VISMA ‎08-01-2020 10:26
Vi ser at en det ofte skjer at man har sendt inn flere skattekortforespørsler uten at de blir importert fortløpende. Dette kan skje dersom det er forsinkelser i tilbakemeldinger fra altinn slik at man ikke får retur med en gang. I disse tilfellene bør du vente på svar på bestilte skattekort, ikke sende nye forespørsler.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Gunvor B VISMA ‎08-01-2020 09:45
På grunn av kommuner som mangler inne i lønn vil utleggstrekk kunne forsvinne hvis man går inn på Kartotek | Fast lønn/trekk | fordringer og trykker på lagreknappen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Gunvor B VISMA ‎07-01-2020 15:20
På grunn av kommunereformen har det blitt noen duplikater på fordringshavere.    Du kan sjekke selv om fordringshavere kan slettes ved å trykke på det røde krysset inne på Kartotek | fordringshavere. Hvis begge kan slettes så kan du trygt gjøre det, problemet er da løst, se bilder for beskrivelse:                                                           Hvis det ikke er mulig å slette her må vi kjøre et script for å bytte nr på den som er feil. Vi trenger da klientnummer, nr på fordringshaver og ønsket nytt nr. Vi foreslår at det nye nr starter på 6001. Send dette inn til support.hl@visma.com så kontakter vi dere med script klart til å kjøres, ha klar Teamviewer så vi kan koble oss opp på deres pc.   Er dere cloudkunder scripter vi direkte herfra når vi mottar mail, skriv det inn i mailen da det ikke er noe automatikk at vi på support ser dette. 😊 Til slutt må dere inn på det nye nr og endre navn til "ikke i bruk" eller lignende.      
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎15-08-2019 14:42
Trykk på knappen med de tre prikkene øverst i høyre hjørne i nettleseren(Under avsluttknappen).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎07-08-2019 08:20
Guide til hvordan man kan ta best mulig skjermbilder til supportsaker. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Jakobkollandsrud ‎25-07-2019 12:46
Såfremt du har en aktiv nettverkskobling på maskinen din så vil ikke Lønn 5 bli borte fra maskinen selv om du ikke gjør noe på en hel arbeidsdag. Les mer om dette her. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎18-07-2019 13:47
Dette skyldes feil i nettleseren(Google Chrome).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎18-07-2019 12:03
Hvis du ved oppgradering til build 2112, eller ved opprettelse av ny klientdatabase får melding: Unit_Update_sp.sql: 'TRY_Convert',
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎15-07-2019 12:53
Denne feilen skal nå være løst. Men har du problemer med innlogging så kan denne guiden fremdeles brukes som løsningsforslag.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎02-07-2019 10:06
Oppgradering feiler med melding: Feil i script (Cannot insert the value NULL into column 'OutChannelID', table 'HLonnxxxx.dbo.OutMessageTypeChannel'; column does not allow nulls. INSERT fails)   Kjør scriptet(Fix_Insertfeil_OutChannelID.sql) som er vedlagt artikkelen mot klientbasen/e som feiler.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎02-07-2019 10:05
Dette scenarioet gjelder fremdeles i Oktober 2018.    Noen kunder opplever at systemet henger seg opp når de skal lese inn skattekort. Dette skjer stort sett i det man forsøker å dobbeltklikke på filen i Periodens lønn | Oppdatere skattekortopplysninger eller når man høyreklikker på filen for å importere. I disse tilfellene stopper det vanligvis opp fordi det ligger gamle, ubehandlede skattekortfiler i systemet. Gå på Verktøy | Altinn | Altinn retur. Her må du finne alle skattekortfiler som gjelder 2017, merke de ubehandlede skattekortfilene og trykke på "Merk valgte som slettet". Da skal du få lov til å importere skattekort.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎02-07-2019 10:00
For kunder som bruker skatteregel "Skattefri organisasjon", "Nettolønn", "Nettolønn Sjømenn",  "Svalbardinntekt", "Særskilt fradraf for sjøfolk", "Inntekt på Jan Mayen..."   på Kartotek | Personer er det problemer med visningen av skatteberegning på versjon 5.18.1 (1845).   Eksempel: På Kartotek | Personer ligger det skatteregel "Skattefri organisasjon" og 35 % skatt. I Periodens lønn | Registrere per person beregnes skatten etter 50 %. Når du kjører lønnsberegning og tar ut lønnsrapporter (lønnslipp og bankliste) så er det riktig (35%). Det vil si at utbetalingen og innberetningen på personen blir riktig, det er kun visningen i Periodens lønn | Registrere per person som er feil.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Klara Vatten VISMA ‎02-07-2019 09:59
 EDIT 9/1-2018. Det viser seg at alle innstillinger må stå til Norsk Bokmal på Windowsbrukeren under Region og Språk.   Noen kunder får denne feilmeldingen når de går på Periodens lønn - Oppdater skattekort - oppdater skattekortopplysninger og klikker på returfilen fra Altinn:   Årsaken til feilen er at Windows-brukeren er satt opp til å kjøre Lønn med feil "systemspråk".   Åpne Control panel|Region og fanen "Administrative". Hvis "Current language for non-Unicode programs" står til noe annet enn "Norsk Bokmål" (Norwegian Bokmål hvis du har engelsk windows), så må du endre til  "Norsk Bokmål"    Trykk "Change system locale" og endre denne til "Norsk Bokmål" (Norwegian Bokmål hvis du har engelsk windows). Du får så beskjed om at du må starte PC på nytt for at dette skal tre i kraft.   Restart PC/Server slik den ber om, gå i Lønn og forespør på nytt for å få inn en ny retur, denne skal du så kunne lese inn uten å få "problem med XML-fil".       
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Lønnsforum Høst