avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan fungerer sikkerhetskopiering i Mamut?

13-12-2011 08:00
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 586 Visninger

Fra og med Mamut versjon 12 og opp er sikkerhetskopifunksjonen endret fra tidligere versjoner.


En av disse endringene kommer av at Mamut nå benytter Microsoft SQL Server til å lagre databasen på. En del av sikkerhetskopieringsprosessen utføres av denne, og det er dette som vanligvis stopper opp. SQL-serveren kjører med sin egen brukerkonto i Windows på server, og denne kontoen må ha tilgang til mappen der sikkerhetskopien mellomlagres.


I et flerbrukermiljø bruker Mamut dokumentområdet sitt til mellomlagring når sikkerhetskopiering utføres. For at dette skal fungere må stien til dokumentområdet inne i Mamut bruke en såkalt UNC-sti (\\servernavn\mappenavn\). Dette er fordi SQL-tjenesten ikke kan se nettverksstasjoner som tilhører vanlige Windows-brukere.
Les mer om endring av dokumentområde her.

Administrator på server må også ha gitt brukerkontoen til SQL-serveren tilgang til mappen, eller eventuelt ha satt at alle brukere har full tilgang.
Klikk her for å lese om hvordan du kan tilbakestille rettigheter på mappen. 

Ved sikkerhetskopiering når man sitter på maskinen som er server, vil Mamut benytte en lokal mappe i brukerprofilen i Windows for mellomlagring, og dette vil derfor ofte fungere selv om sikkerhetskopiering fra en arbeidsstasjon feiler.

Aktuelt brukertips