cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
My Areas

Sign in or create account

to get a personalized navigation.

Hvordan logge inn på Application Hosting

14-12-2012 08:00 (Updated 16-01-2018)
 • 0 Replies
 • 0 kudos
 • 3857 Views

Application Hosting skal fungere på alle moderne nettlesere, men Internet Explorer har et tillegg som gjør det enklere å starte programmer, siden man slipper å skrive inn passordet flere ganger. Dette tillegget finnes kun for Internet Explorer, så vil anbefaler derfor å bruke Internet Explorer til å logge på Application Hosting.

Vær oppmerksom at innlogging via nettleser kun er støttet på maskiner med Windows. Se følgende artikkel for pålogging fra Mac, iPad eller Android.

 

Innlogging på Application Hosting med Internet Explorer (anbefalt)

Internet Explorer er installert på alle maskiner med Windows. Hvis du ikke finner det på oppgavelinjen, kan du klikke på start-knappen og søke det opp.

 1. Start Internet Explorer og gå til adressen asp.mamut.net
 2. Første gangen du besøker siden, skal de vises en gul og hvit linje nederst på skjermen, som spør om du vil kjøre tillegget:
 3. Klikk på Tillat. Du trenger kun å gjøre dette en gang.
 4. Logg så inn med ditt brukernavn og passord, og start programmene du ønsker. Du skal ikke bli bedt om brukernavn eller passord ved oppstart av programmene, siden tillegget er aktivert.

 

Innlogging på Application Hosting med andre nettlesere

 1. Start ønsket nettleser og gå til adressen asp.mamut.net
 2. Logg inn med ditt brukernavn og passord og start et av programmene.
 3. Det vil nå bli lastet ned en fil til maskinen din. Klikk for å åpne filen (avhengig av nettleser kan det være at du må klikke Lagre og så Åpne).
 4. Vinduet «Skriv inn legitimasjon» vil vises. Skriv inn ditt brukernavn og passord igjen og klikk OK. Du vil kun bli bedt om brukernavn og passord ved åpning av det første programmet etter innlogging.

 

Feilmelding ved oppstart av programmer

Hvis du får feilmelding når du forsøker å starte et program på Application Hosting, så kan det skyldes at er noen sikkerhetsinnstillinger som mangler, eller at noen programmet på maskiner skaper problemer for eksternt skrivebord. Se vår liste over kjente feilmeldinger og løsninger under.

 

Tilkobling til eksternt skrivebord har sluttet å fungere

Vi har opplevd at enkelte programmer fra HP og Lenovo kan føre til at eksternt skrivebord krasjer. Det gjelder følgende programmer:

 • HP ProtectTools
 • HP SimplePass
 • HP Fingerprint Manager Pro
 • Lenovo Fingerprint Manager Pro

Sjekk om du har et eller flere av disse programmene installert på din maskin under Start - Kontrollpanel - Avinstaller programmer (Windows 7) eller Start - Innstillinger - System - Apper og funksjoner (Windows 10). Vi vil i så fall anbefale at du avinstallerer de og starter maskinen på nytt. Sjekk så om det så fungerer å starte programmene på Application Hosting. Hvis du ønsker å bruke HP/Lenovo programmene, kan du forsøke å laste ned og installere siste versjon av de fra nettsiden til HP/Lenovo.

 

Datamaskinen kan ikke koble til den eksterne datamaskinen fordi det oppsto en feil på den eksterne datamaskinen du vil koble til

Denne meldingen skyldes trolig at en innstilling for sikkerhetsnivå er satt feil på maskinen din. Løsningen er da å endre på en registerverdi:

 1. Klikk på start-knappen i Windows, skriv inn regedit og klikk OK.
 2. Bla deg frem til HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa.
 3. Dobbeltklikk på LmCompatibilityLevel
 4. Noter ned hvilket tall som står i feltet Verdidata, i tillfellet du trenger å sette dette tilbake.
 5. Bytt ut tallet i Verdidata med tallet 3 og klikk OK.
 6. Lukk Registrerredigering vinduet.
 7. Sjekk om det nå fungerer å logge på Application Hosting.
Contributors
Featured Article