avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Ansvarsenhet styrer inntektskonto ved fakturering i Visma Business

06-07-2016 20:43 (Sist oppdatert 15-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 641 Visninger

Ved å bruke flere Kontosett kan man i Visma Business for eksempel føre inntekten ved salg på ulike kunder til ulike inntektskonti i regnskapet. Visste du at det er mulig å gjøre det samme for avdelinger, prosjekter og andre ansvarsenheter?

 

La oss si at ett bestemt prosjekt skal ha inntekten ført på egen konto som avviker fra resten av virksomheten.

Først må det opprettes et kontosett i teksttabellen. (Administrasjon – Bedriftsparametere – Generelt – Tekster.) Kontosett er teksttype 18.

Dette kontosettet brukes i tabellen Avgifts- og bokføringsopplysninger. (Administrasjon – Bedrifsparametere – Regnskap – Avg.koder og bokf.regler – Avgifts- og bokføringsopplysninger)

Her angis hvilke hovedbokskonti som skal benyttes. (Dette gjøres på samme måte som når man skal angi nye inntektskonti for for eksempel et nytt produkt, men nå er det viktig å angi det kontosettet som skal gjelde for den aktuelle avdelingen. Her har vi angitt nye konti som skal brukes for Prosjekt 2:

Gå deretter inn i tabellen for riktig ansvarsenhet, for eksempel Avdeling. (Administrasjon – Bedriftsparametere – Regnskap – Ansvarsenheter – Ansv. 2)

Hent fram feltet Kontosett. I vårt eksempel setter vi Kontosett 2 på prosjekt 2:

Når vi nå oppretter ordrer og angir prosjekt 2, så vil inntekten styres til de konti som er angitt på den andre linjen i Avgifts- og bokføringsopplysninger i skjermbildet ovenfor.

Merk at Prosjekt må angis etter for eksempel kundenummer i ordren. Dette fordi feltet Kontosett på ordren vil overstyres av kundenummer dersom dette registreres etter at prosjektnummeret er satt inn.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips