avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

«Åpen post funksjonalitet» på balansekonto?

06-01-2016 20:57
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 792 Visninger
I noen tilfeller kan man ha behov for å behandle balansekonti på samme måte som reskontro konti, altså med post mot post funksjonalitet og mulighet for renteberegning.

Det finnes ingen mulighet i Visma Business for dette via ordinære balansekonti, men vi har allikevel fullgode muligheter til å håndtere det via parallelle reskontrokonti.

Løsningen er da å knytte enkeltkonti fra kundereskontro eller leverandørreskontro opp mot enkeltkonti i balansen.  Dermed blir det et «en til en» forhold mellom balansekonto og reskontrokonto.  Pass da på å sperre balansekontoen for manuelle føringer. 

Opprett egne kunde- eller leverandørkonti som heter det samme som den balansekontoen den skal knyttes opp mot og angi denne balansekontoen sitt nummer i feltet «Hovedbokskonto kunde» på kunden eller «Hovedbokskonto leverandør» på leverandøren.   Pass på at både balansekonto og korresponderende reskontrokonto er nullstilt og aller helst tom for transaksjoner før de knyttes sammen. 
Alle transaksjoner mot denne balansekontoen skal derfor føres på tilknyttet reskontrokonto og aldri på selve balansekontoen.  
Full reskontrofunksjonalitet er dermed tilgjengelig på en «balansekonto» og du kan knytte enkeltkonti i reskontro opp mot hvilken som helst balansekonto i hvilken som helst kontoklasse i balansen. 

Aktuelt brukertips