avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Renteberegningsmetoder i Visma Business Byrå

11-04-2016 18:00 (Sist oppdatert 15-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 661 Visninger

Det er fire måte å beregne rente på i Visma Business.

De fleste innstillingene ligger i tabellen Land:

Renteberegningsmetodene finner vi ved å gjøre et oppslag i feltet Rentemetode:

Rentemetodene 2 og 4 beregner rente per påbegynt måned, 1 og 3 beregner per dag.

Rentemetodene 3 og 4 slår inn kun på kundeposter som er oppgjort. Det beregnes altså ikke rente før kunden har gjort opp (posten er matchet i sin helhet), men da etterberegnes rente for den perioden som posten er for sent betalt.

 

I tabellen Land er det også et felt som heter Renteintervall. Det må ha gått minst så lang tid siden forrige renteberegning og fram til Ajour pr. dato som du velger før utskrift, for at posten skal blir renteberegnet på nytt.

 

Rentesats for private og bedrifter og eventuelt rentegebyr settes også i tabellen Land, henholdsvis i feltene Rentesats private og Rentesats bedrifter.

Det er også mulig å rentesrenteberegne i Visma Business. Bruk feltet Rentesrente i tabellen Land for å angi om det eventuelt skal beregnes rentesrente på alle kunder eller kun bedriftskunder. (Privatperson angis i kundepreferanse­dialogen på den enkelte kunde.)

 

Det som i praksis skjer om man velger å rentesrenteberegne er at kundeposter med bilagsart den bilagsart som er angitt i Bedriftsopplysninger i feltet Rentenotaserie også blir renteberegnet.

Før man kjører renteberegning anbefales det å undersøke gjeldende lover og regler, samt hva som eventuelt man har avtalt seg bort fra overfor sine bedriftskunder.

 

Her er en ekstern link om forsinkelsesrente.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips