Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
‎18-03-2019 11:01
Visma.net Autopay 4 er en nettbasert tjeneste for automatisert betalingsformidling. Visma.net Autopay sender betalinger fra deres Visma Global klient til banken og leser avregninger og returfiler inn i Visma Global. Dere får dermed en alltid oppdatert status på inn- og utbetalinger og oppdatert reskontro.
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Rutinen finner du uner Rutiner / Diverse regnskap / Driftsmidler og avskrivninger.   Før du starter med rutinen for første gang, bør du sjekke bilagsartene som angis under fane 5. Disse er bilagsarter for manuell bilagsføring av driftsmiddeltransaksjonene. Her finnes bilagsart for kjøp, avskrivning, tillegg, nedskrivning, tilbakeføring, avhending, gevinst ved salg og tap ved salg. De foreslåtte bilagsartene er ikke opprettet siden du ofte har egne bilagsarter du benytter til disse føringene. Hvis du allerede har egne bilagsarter, så kan disse tastes inn i de rette feltene. Hvis du ønsker å benytte de foreslåtte bilagsartene, må disse opprettes først. Dobbeltklikk på bilagsarten, knytt den til en bilagsgruppe og lagre. Det er da viktig at alle bilagsartene blir opprettet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎18-12-2018 14:42
Hvis du kjører med bilagsnummer serie pr år må du definere nummerserie for nytt år. Hvis ikke vil du få feilmelding om at nummerserie ikke er satt.   Bilagsnummerserie er koblet til bilagsart. Gå på "Grunndata / Vedlikehold registre / Kostnadsbærere / Bilagsart / Bilagsgruppe". Trykk F12 for å se dine bilagsgrupper. Gå så inn på hver enkelt og sett inn rett år og hvilken nummerserie du vil bruke Merk! Du må gjerne opprette bilagsnummer serie for flere år fremover slik at du slipper å gjøre dette igjen neste år  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA tirsdag
I Global kan det bygge seg opp ordrehoder og ordrelinjer uten tilhørende partner.  Dette kan skape treghet og heng ved generering og oppdatering av ordre.
Vis hele artikkelen
av Reidun Nordstrand VISMA
Innførsels-mva kan føres på en linje.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎15-07-2019 12:18
Når man fører et bilag som går over flere linjer, kan man aktivere en sjekk som vil regne ut at totalbeløpet for bilagsnummeret er i balanse.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎11-03-2019 08:00
Det har blitt implementert en ny søkemotor i Visma Global 9.0 som gir mulighet til å søke innenfor en eller flere tabeller.
Vis hele artikkelen
av Simen Veum VISMA
Endre transaksjon er noen ganger aktuellt. Det er en rekke forutsetninger for hva som kan endres.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎29-04-2019 09:01
Det finnes en rutine for sammenslåing ( rydding ) av poster i Visma Global. Dette er en kritisk rutine, så sett ikke i gang med dette hvis du er i tvil om du kan gjennomføre dette på egen hånd. Ta kontakt med din Visma forhandler for hjelp. LES I ALLE FALL ALL HJELPETEKST.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎13-07-2018 12:30
Hvordan får jeg en omsetning per leverandør i Global? Kan jeg skrive den ut eller kopiere til Excel?
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎06-07-2018 15:54
Fordringsoversikt gir deg oversikt over de kundeposter og leverandørposter som forfaller fram i tid. Du finner rutinen under Forespørsel → Fordringsoversikt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Thea Petrine Hammer VISMA ‎15-07-2019 15:09
For å få en hovedboksutskrift over til Excel, går du inn på Forespørsel → Kontoforespørsel.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Kaja Lundgaard VISMA ‎17-10-2018 08:18
Vi lever i et urolig verdensmarked og bankene varsler om en strammere kredittpraksis overfor norske bedrifter. Er kundene dine betalingsdyktige? Dessverre er det ofte slik at man må selge til mange kunder for å dekke tapet til en tapt fordring.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA ‎04-06-2019 09:49
I tillegg til logging gjort av applikasjon kan det finnes relevant logging fra sql server. SQL server logger finner du under programmappen til SQL på maskinen hvor SQL Server kjører. Mappestien for denne (merk at denne stien er et eksempel fra standard installasjon):    C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL14.MSSQLSERVER\MSSQL\Log     Dersom du har installert 32-bit SQL Server vil den ligge under Program Files(x86). 
Vis hele artikkelen
av Øyvind Fotland VISMA
Det kan forekomme at problemer i applikasjon kan stamme fra underliggende feil i operativsystemet. Da kan det være fornuftig å supplere loggingen fra applikasjon (som du finner i programdata) med logging fra Windows Event Viewer.   Event Viewer finner du under Control Panel -> Administrative tools -> Event Viewer.  Her utvider du rotmappen Windows Logs. Den loggingen som oftest er relevant finner du under Application og System i denne rotmappen.    Loggene her inneholder store mengder informasjon. For å gjøre det lettere å finne eventuelle feil, kan du velge "Filter Current Log" under Actions-panelet på høyre side. Her kan du velge tidsperiode du vil ha logging fra ved hjelp av rullegardinen, og du kan også filtrere etter forskjellige "events". Merk av for Critical, Warning og Error, og du vil få en filtrert oversikt over alle feil som er logget i tidsrommet.       
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎05-06-2019 10:53
I Visma Global eksisterer det flere forskjellige datoer, og dette kan nok virke forvirrende for noen. Her har du de enkelt forklart:   Arbeidsdato Påvirker logistikk og fakturering = fakturadato Bestemmer hvilket år og hvilken periode som fakturaen blir lagt på   Posteringsdato Påvirker regnskapsrutiner = bokført periode og år = når inntekten eller kostnaden skal periodiseres Bilagsdato Datoen som står på bilaget Styrer hvilken termin MVA legger seg på   Regnskapsår Påvirker ikke bokføring Påvirker oppslag, forespørsel og rapporter   Under kan dere se et eksempel fra Bilagsregistreringen i Global, hvor dere ser både Posteringsdato, Bilagsdato, Regnskapsår og Arbeidsdato. Boksen for de to siste får du frem ved å klikke på dato-feltet på nederste linje.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Silje Marie Estil VISMA ‎23-05-2019 13:24
Hvordan avslutte AutoInvoice og avregistrere i ELMA?   Dersom dere som bedrift   har gått over til et regnskapskontor som   ikke   benytter seg av Visma, så må man avslutte AutoInvoice og avregistrere seg i Elma.   Dette kan gjøres med noen få enkle steg. (Hvis dere som bedrift trenger hjelp med dette, kan byrået deres eller vi på kundesenteret gjøre det for dere.  Byrået/vi trenger da et skriftlig samtykke pr epost fra dere).   Det er bare å logge seg inn i AutoInvoice-portalen og gå til Innstillinger. Deretter klikk på "Motta fakturaer" i menyen til venstre. Her trykker du på [Oppdater] og avregistrerer deg fra ELMA. Deretter fjerner du krysset for "Motta fakturaer" og trykker Lagre.  Deaktiver eventuelt skanningskonto (Innstillinger, Skanningskonto).   Da er firmaet meldt ut av ELMA og man slutter å motta fakturaer elektronisk via AutoInvoice. Man er da fri til melde seg inn igjen i ELMA via et annet aksesspunkt.   Hvis dere som bedrift,   skal skifte til et annet byrå/regnskapskontor   som bruker våre løsninger for EHF faktura:  Det vi trenger for å få flyttet AutoInvoice til det nye byrået er: Bekreftelse fra klienten om at det nye byrået skal få administrator tilgang. Det holder med en mail. Navn og e-post på regnskapsføreren som skal være administrator. Send så en e-post til kundesenteret@visma.com.   For dere som er regnskapsbyrå, les her: Hva bør regnskapsbyrået gjøre med AutoInvoice når en kunde slutter?   Har du som regnskapsbyrå eller du som bedrift spørsmål eller behøver hjelp med denne prosedyren, kontakt   kundesenteret@visma.com.   Hilsen oss i Visma Software
Vis hele artikkelen
av Anniken Strand - Visma VISMA
Support får noen ganger henvendelser fra kunder om at en bruker vil endre e-post adressen sin i Visma.net. Når de prøver å endre e-post adresse får de beskjed om at de ikke kan endre til en e-post adresse som allerede er i bruk. Det betyr at både den gamle og den nye e-post adressen finnes i Visma.net. Kanskje den nye har blitt opprettet ved en feiltagelse. Det hjelper ikke å slette.   Merk! Dette brukertipset gjelder ikke om begge e-post adressene / brukerne har vært i bruk. Kun når den nye ikke er tatt i bruk enda.  Husk og ha kontroll på alle kundeforhold bruker er i bruk slik at det ikke ødelegger for andre kundeforhold for bruker   Vi har laget en mulig omgåelse. Litt tungvint, men mulig. Med denne rutinen vil også den brukeren beholde historikken sin.   Scenario Eksempel ny e-post: visma.com Eksempel gammel e-post: gmail.com Begge e-post adressene eksisterer i Visma.net Admin Begge kontoene er aktivert - dette kan du sjekke på de ulike kontoene i Visma.net Admin under "Brukere og roller" Løsning Brukeren i firma som har rollen "Customer Administrator" logger seg inn i Visma.net Admin Velger "Brukere og roller" Velg den nye e-post adressen (visma.com) Endre e-post adresse på denne brukeren til en helt annen e-post adresse som brukeren også har tilgang til (hotmail, annen gmail etc.) Da vil brukeren motta en e-post på den e-posten i punktet over hvor han / hun må bekrefte endring. Denne må bekreftes før du går videre til neste punkt. Nå er den nye e-post adressen ledig! (visma.com) Brukeren kan da logge seg inn på den gamle e-post adressen (gmail.com) og endre til ny e-post adresse (visma.com)   Husk Du må endre e-post adressen samtidig i Visma Global på medarbeiderkortet slik at det blir riktig i Visma DocumentCenter og Visma.net Approval, og husk eventuelt på andre integrasjoner denne brukeren kan være i bruk på Du må ikke sende noen nye dokumenter på flyt under endring av e-post adresse
Vis hele artikkelen
av Anniken Strand - Visma VISMA
Hvordan sette opp integrasjonen? Hvordan du setter opp integrasjonen mellom Visma Global og Visma.net kan du lese mer om her.    Innledning Har du problemer med synkronisering av kostnadsbærere, hovedbokskontoer og kontakter til Visma.net? Vi har laget en oversikt over hvordan du kan gå frem for å feilsøke i slike saker.   Merk! Om du trenger hjelp med denne feilsøkingen kan din IT leverandør eller din Visma Partner hjelpe deg med dette. Det er ikke sikkert at du som kunde har tilgang til å gjøre alle punktene i denne oversikten.    Hvordan fungerer integrasjonen? Før vi ser på feilsøking så tar vi en rask gjennomgang av hvordan integrasjonen fungerer. Du aktiverer integrasjonen i Visma Global Visma OnDemand Servicen (en service som går på applikasjonsserver) registrerer opp alle klientene mot Visma.net Master Data Management (MDM) med de ulike registrene som kan overføres; kostnadsbærere, hovedbokskontoer og kontakter Visma Global sender kostnadsbærere og hovedbokskontoer til Visma.net De går fra Visma Global via Visma OnDemand Servicen til OnPremiss Gateway (OPG). OPG sikrer dataene og sender de videre til Visma.net MDM MDM lagrer alle dataene i sin database og sjekker hvilke tjenester som er aktivert hos kunden. MDM sender videre datene til de ulike Visma.net tjenestene Logger Det som skjer mellom Visma Global og Visma OnDemand Servicen logges i MDM.log og ODSVC.log. Det som skjer mellom OPG og Visma.net logges i Opgatewayservice.log. Disse loggene finner du der programmene er installert på mappen "Programdata" Eier av registrene Vil også minne om eierskapet i MDM. Når et lønnssystem og et ERP system er integrert med Visma.net for samme firma så er eierskapet slik: Lønnssystemet sender ansatte og lønnsarter, mens ERP systemet sender hovedbokskontoer og kostnadsbærere.   Husk at medarbeider fra Visma Global er å regne som en kostnadsbærer ved overføring fra Visma Global til Visma.net. Det er ikke det samme som ansatt fra lønnssystemet. Fra lønnssystemet er ansatt en ansatt. Det er veldig viktig at lønnssystemet har de samme kostnadsbærerne som ligger i ERP systemet. Kostnadsbæreren medarbeider må også finnes som en kostnadsbærere i lønn om det ligger på reiseregningen. Hvis dette ikke stemmer overens vil du få problemer med overføring av reiseregning til lønnssystemet. Feilmelding om at kostnadsbæreren ikke finnes. Feilsøking Nå skal vi se litt på hvordan du kan feilsøke. Vi har laget en liste over ting du kan teste å gjøre for å finne feilen.   Det første du gjør er en endring i navnet på en kostnadsbærer eller hovedbokskonto i Visma Global for å se om den endringen blir overført. Du kan f.eks. legge inn et tall bak navnet. Gå deretter inn i Visma.net og se om endringen har kommet over. Blir den endringen overført fungerer synkroniseringen. Du kan også sjekke ved å stå inne på “Grunndata / Vedlikehold registre” og “Hovedbokskonto” eller kostnadsbærere i tabellform. Hent frem kolonnene “MDM_ExternalID” og “MDM_PublicID”. Ligger det verdier i begge felt har registeret blitt overført til Visma.net. “MDM_PublicID” er en verdi som blir satt av Visma Global. Den blir sendt til Visma.net og hvis Visma.net mottar  registeret så får Visma Global tilbake en ID fra Visma.net som legges i feltet “MDM_ExternalID” som en bekreftelse på at Visma.net har mottatt registeret. Denne er ofte lik IDen som Global har satt.  Om du ikke får synkronisert noe bør en restart av Visma onDemand Servicen gjøres. Dette er en service som kan gå i heng, og en restart kan løse opp i det. I Visma Global går du på "Verktøy / Visma.net innstillinger / Programinnstillinger". Trykk på "Start OnDemand Windows tjeneste på nytt". Merk! Har dere mange klienter i Visma Global kan denne rutinen ta noe tid. Da vil endringer i de andre klientene også stoppe frem til denne tjenesten er oppe og kjører.  (Tjenesten kan også restartes direkte på applikasjonsserver. Hent frem “Services”. Den heter “Visma Global OnDemand Service”. Høyreklikk på denne og velg restart.) Merk! Du kan ikke ha flere klienter med samme organisasjonsnummer. Har du f.eks. en demoklient med samme organisasjonsnummer som hovedklienten så må du gå inn på demofirma og fjerne organisasjonsnummeret slik at det ikke er likt. Dette vil også fremkomme i loggen til Visma Global OnDemand servicen - loggen Rg_odsvc.log. Videre kan du teste kommunikasjonen og parametere via Visma Global. Åpne Visma Global og gå til “Verktøy / Visma.net innstillinger”. Fane 1 - Programinnstillinger: Her kan du kontrollere at OPG er installert og at det er kontakt ved å trykke på “Sjekk Visma OPG Installasjon”. Du kan også teste kommunikasjonen mot Visma OnDemand Tjenesten ved å trykke på “Test OnDemand Windows tjeneste”. Da vil du se status her. Fane er "2 - Firmainnstillinger": I feltet “Firma ID” skal det ligge en ID. Det er det samme som ODPCompanyID som du finner i SQL i tabellen “CompanyInformation”. Dette er en ID Visma.net har gitt dette firma. Du vil i samme bilde se de tjenestene som er aktivert på firma i Visma.net. Om ingen av tjenestene som ligger aktivert på firma i Visma.net er huket av kan restart av Visma OnDemand Tjenesten være løsningen. Om det ikke løser problemet kan du avregistrere firma. Og registrere på nytt. Da knyttes firma på nytt mot Visma.net. Om det fortsatt ikke løses kan du fjerne ID’en i SQL. Gå ut og inn av klienten og registrer på nytt. Om du ikke vil gjøre dette alene kan din Visma Partner bistå deg med dette.  Det neste du kan sjekke er feltet “ODPClientUUID” i “CompanyInformation” i SQL. Dette skal være det samme som du finner i Visma.net Settings under “Bedrifter / Integrerte bedrifter”. Søk frem firma det gjelder og trykk på linjen for Global. “Ekstern ID” som ligger her skal være den samme som i “ODPClientUUID” i SQL. Matcher de ikke kan du kopiere idn i Visma.net og legge inn i SQL manuelt.  Om du ikke har tilgang til databasen må du kontakte din IT leverandør eller din Visma Partner for hjelp med dette.  Under fanen "Master Data Management" kan du sette loggnivå til de ulike loggnivåene. Under feilsøking bør denne stå til “Alle meldinger”. Merk! Om du endrer loggnivå må Visma OnDemand Servicen restartes for at endringen skal trå i kraft. For at du skal få synkronisert over til Visma.net må huken for "Aktiver synkronisering for kostnadsbærere og hovedbokskonter" stå på. Du kan også her i dette bildet teste om du har kontakt med Visma.net MDM. Trykker du på “Legg tilbake…” knappene så vil systemet synkronisere alle registrene - ikke bare endringer.   Minner også om https://status.visma.com/ - her vil du se om det er noe feil i en av tjenestene. Du kan også se når det er vedlikehold eller nedetid. Det kan også være grunnen til at synkronisering ikke fungerer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tonje VISMA ‎23-11-2018 12:22
Takk til alle som deltok på dagens webinar der vi gjennomgikk Visma.net AutoPay og hvilke digitaliseringsmuligheter som finnes i Visma Global. 
Vis hele artikkelen
Nyttige lenker