avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Mva-behandling i registreringsbildet i forbindelse med DI-kodene 04, 92 og 94

03-04-2017 20:44
  • 2 Svar
  • 1 Liker
  • 2164 Visninger
Disse mva-kodene benyttes i forbindelse med innførsel av varer og tjenester, og innenlands kjøp med omvendt avgiftplikt. Felles for disse kodene, er at det er nettobeløpet som skal registreres. I tillegg til å beregne utg. mva, så vil kodene også håndtere fradrag for inng. mva.

Ved bilagsregistrering vises beregnet mva-beløpet i feltene for "mva linje" og "bilag". "Mva linje" gjelder bokføring for aktive linje, mens "bilag" gjelder bokføring for alle registrerte linjer for aktive bilag. Mva-beregningen blir bokført først ved oppdatering av bunten.

I dette eksempelet består "Mva linje"  av kr 2.500  for utg. mva + kr 2.500 i inng. mva som totalt gir kr 5.000. Siden aktive bilag kun består av en linje, er "Mva linje" og "bilag" lik.

Dersom det benyttes forholdsvis fradrag for inng. mva, vil beløpene se annerledes ut. I neste eksempelet ligger det 50% i grunnlagsprosent. Denne %-satsen ligger på nivå 4 i mva-tabellen. På nivå 4 vil tilsvarende DI-kode 04 bli 34.

Her består "Mva linje"  av kr 2.500 i utg. mva (100 % grunnlag) + kr 1.250 i inng. mva (50 % grunnlag) som totalt gir kr 3.750. Siden aktive bilag kun består av en linje, er "Mva linje" og "bilag" lik.

 

Består bilaget av flere linjer med samme bilagsnr, vil beløpet under bilag være total beregnet mva for hele bilaget.

 

I dette eksempelet består "Mva linje"  av kr 1.250 i utg. mva + kr 1.250 i inng. mva som totalt gir kr 2.500. Beløpet under "bilag" gir kr 7.500, som er summen av totalt mva-beløp på begge linjene i det aktive bilaget.

 

Dersom det benyttes forholdsvis fradrag for inng. mva, vil beløpene se annerledes ut. I dette eksempelet ligger det 50 % i grunnlagsprosent.

Her består "Mva linje"  av kr 1.250 i utg. mva (100 % grunnlag) + kr 625 i inng. mva (50 % grunnlag) som totalt gir kr 1.875. Beløpet under "bilag" gir kr 5.625, som er summen av totalt mva-beløp på begge linjene i det aktive bilaget.

 

*******


Fra v. 8.2.3, vises mva-beløpet for kodene 04, 92 og 94 med beregnet utg. mva + fradragsdelen av inng. mva til et samlet beløp under "Mva linje".
Årsaken til dette skyldes at det beregnes både utg. og inng. mva av samme grunnlagsbeløp. Det er ikke mulig å splitte mellom inng. og utg. mva i denne visningen, og vi har derfor valgt å vise summen av begge beløpene.

Hvis det derimot benyttes DI-kodene 03, 91 eller 93, er det ikke fradrag for inng. mva, og beløpet i "Mva linje" viser derfor bare utg. mva-beløp.Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hvilken kode skal benyttes for avgiftsfri omsetning innenlands ?

Benytter konto 3100 Omsetning avgiftsfri.

Kommer ikke med på post 6 i merverdiavgiftsmeldingen.

 

Mvh

Dag Elvestad

 

av Beathe Rian

Svar til Dag Elvestad:

Dersom konto 3100 ligger med korrekt avgiftskode og det under "Kontoavvik/ overstyring i MVA-melding" står til "Ingen kontoavvik/ overstyring", forutsettes det at kontoen ligger inn i intervallet for "Avgiftsfri salgskonti" under Egenskaper | Felles | Kontointervall.