avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Oppstart Visma.net AutoPay i Visma DI

24-11-2017 10:11 (Sist oppdatert 16-02-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1005 Visninger

Med Visma DI kan du ta hånd om banktransaksjoner direkte i økonomisystemet. Modulen Visma.net AutoPay gjør betaling enklere, raskere og sikrere.

 
Ved oppstart av Visma.net AutoPay anbefaler vi oppgradering til versjon 12.1.1 av Visma DI før igangsetting.

Fra versjon 12.1.1 får du full funksjonalitet av Visma.net AutoPay. Versjoner eldre enn 12.1.1 har betydelige begrensninger med hensyn til å kunne kombinere inn- og utbetalinger på banker med XML-format. 

Instruksjoner nedenfor forutsetter at man minimum kjører versjon 12.1.1.

 

Remitterer du med Visma DI i dag og ønsker overgang til Visma.net AutoPay? 

 

1. Avtale med bank

Kontakt din bankforbindelse for å få avklart om du kan videreføre eksisterende avtale, eller må opprette en ny remitteringsavtale ved overgang til Visma.net AutoPay. 
På denne siden finner du prosedyrer og informasjon om din bank.

OBS! Avtal tidspunkt med banken din. Planlegg remittering ut fra oppgitt dato for overgang til Visma.net AutoPay. 
Sett siste mulige forfallsdato før overgang, slik at du får inn all returdata på forfalte poster og unngår manuell bokføring.

Ved oppstart av innbetalingsretur via Visma.net AutoPay må kundeenhetsID endres til 0011542, dette kan meldes til payment-test-no@nets.eu

 

2. Lisens

Hvis du ikke bruker visma.net i dag må lisens for Visma.net AutoPay bestilles ved å sende en epost til lisens@visma.com for å få lagt inn lisens på aktuelt selskap. Det er viktig at du informerer om kundenummer, din e-postadresse og navn. Personen som registrerer bestillingen vil også være den som må godkjenne vår Terms of Services ved oppstart av tjenesten. Er du derimot allerede igang med visma.net og har opprettet en administratorbruker på ditt selskap? Da har du signert vår Terms of Services og lisens for visma.net AutoPay er automatisk registrert på ditt selskap. 

 

3. Oppsett og installasjon

Utfyllende instrukser for oppsett i Visma.net Autopay-portal, installasjon av kommunikasjonsprogram for AutoPay og oppsett i Visma DI finner du i brukerdokumentasjon:

Visma.net AutoPay i Visma DI 

 

Har du ikke benyttet deg av remittering via Visma DI tidligere? 

 

1. Avtale med bank

Har din bank direkte remittering mot AutoPay eller må avtalen rutes via en banksentral som Nets eller Evry? Informasjon om banker og bankavtaler finner du på denne siden.

 

2. Lisens

Hvis du ikke bruker visma.net i dag må lisens for Visma.net AutoPay bestilles ved å sende en epost til lisens@visma.com for å få lagt inn lisens på aktuelt selskap. Det er viktig at du informerer om kundenummer, din e-postadresse og navn. Personen som registrerer bestillingen vil også være den som må godkjenne vår Terms of Services ved oppstart av tjenesten.

Er du derimot allerede igang med visma.net og har opprettet en administratorbruker på ditt selskap? Da har du signert vår Terms of Services og lisens for visma.net AutoPay er automatisk registrert på ditt selskap. 

 

Videre trenger du lisens for DI-Elbet for å kunne foreta remittering eller motta elektroniske innbetalinger. Ta kontakt med din selgerkontakt dersom du ikke har lisens for DI-Elbet.

 

3. Oppstart og installasjon

Utfyllende instrukser for oppsett i Visma.net Autopay-portal, installasjon av kommunikasjonsprogram for AutoPay og oppsett i Visma DI finner du i brukerdokumentasjon:

Visma.net AutoPay i Visma DI

 

 

Informasjon og forutsetninger:

Visma DI versjon 12.0.3 eller eldre kan kun lese OCR (strukturerte innbetalinger med KID). Disse kommer fra Nets i et gitt format (ikke nytt XML-format). Har du Visma DI versjon 12.0.X fører dette til at avtaler som skal settes opp med remittering via nytt XML-format, dvs banker som kommuniserer direkte med AutoPay (DNB, Nordea, SEB og Danske Bank) IKKE kan motta innbetalinger via AutoPay på samme tid. Da må man som alternativ få innbetalingene på fil som tidligere. For banker som faller inn under Nets- eller Evry-paraplyene er dette ikke noe problem.
Vi anbefaler derfor oppgradering til Visma DI versjon 12.1.1 for å unngå begrensninger med tanke på formater som nevnt over.

 

Alle banker unntatt Nets støtter utlandsremittering og sending av kreditnota uten kryssing i Visma DI i forkant. Nets støtter kun remittering av innlandsbetalinger.

 

NB!  DI-Elbet støtter kun bankkonti hvor kontoens valuta er i NOK. Dersom det benyttes valutakonto, f.eks. bankkonto i EUR, vil ikke retur fra banker eller Visma.net AutoPay bli behandlet korrekt.

Er det valgt å benytte valutakonti i remitteringen, må man være oppmerksom på at bunter må korrigeres manuelt i forbindelse med valutakurser, agio og beløp før disse kan oppdateres. Benyttes Visma.net AutoPay, må man i tillegg slå av automatisk oppdatering av bunter.

 

Større virksomheter som skal betale faktura i Euro må fra 31.10.2016 remittere på format ISO 20022. Dette gjelder bedrifter med over 10 ansatte, eller med minst 2 millioner Euro i omsetning. Oppdatert info om hvilke banker som støtter formatet finner du her.

 

Ellers ligger generell info om Visma.net AutoPay her.