avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

A-meldingen – Avstemmingstjeneste i Altinn

30-09-2016 18:08 (Sist oppdatert 08-05-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 7007 Visninger

Etatenes Fellesforvaltning (EFF) drifter a-ordningen og arbeider med en tjeneste som gir deg innsyn i informasjonen som er sendt inn via a-melding, og som presenterer data slik at dette kan avstemmes mot ditt lønnssystem.

Informasjonen presenteres oppsummert og viser status på det som er sendt inn av verdier for den aktuelle perioden man spør etter.

Avstemmingsinformasjonsskjemaet A06 kan man søke etter under "alle skjema" øverst på Altinn.

Du kan også bruke direkte link under:
https://www.altinn.no/skjemaoversikt/a-ordningen/a-melding-bestill-avstemmingsinformasjon/ 

 

Velg år/ fra og med måned/til og med måned. Vi anbefaler å bestille skjemaet i .ods format (den første som dukker opp på listen), da det er enklere å lese ettersom det kan åpnes i Microsoft Excel eller tilsvarende program. Huk av på Status arbeidsforhold - kontroller skjema - lukk melding som kommer opp - videresend den - send inn. Kort tid etter bestilling vil skjema A07 Avstemmingsinformasjon legge seg i din innboks. Dette tar vanligvis ca 10-30 sekunder. 

 

Merk at dersom man bestiller for kun en måned vil man kunne hake av for å vise "Status på arbeidsforhold rapportert denne måneden" som vil gi en noe utvidet avstemmingsrapport.


Du vil da få opp et regneark med flere arkfaner:

Opplysningspliktig_Tall:
Den viser all informasjon grunnlag for AGA, inntektsbeskrivelse og mye mer for den eller de valgte månedene. Har du flere virksomhetsnummer, vil de være fordelt på hvert enkelt virsomhetsnummer lengre ned på samme side.

Innsendingsinformasjon:
Her vil du se alle registrerte innsendte A-meldinger for denne bedriften.  Du vil også se innsendinger fra andre lønnssystemer om så har skjedd. Man kan ved se på kolonnen "MeldingsID" og "Erstatter" finne ut hvilken som erstatter hvilken og dermed finne ut om det er mer enn en tellende/aktive A-melding for måneden.  Er det ikke erstattet av noe, teller den.  Merk at nullmeldinger skal telle, og mister sin effekt/hensikt om de er erstattet.

Hvis du bestillte for kun en måned og haket av for "Status på arbeidsforhold rapportert denne måneden", får man i tillegg fanen opp 

Arbeidsforhold:

Her listes alle innsendte arbeidsforhold opp med sine unike Arbeidsforhold-IDer.
På den måten kan man sjekke om noen er uteblitt ved en feil, ikke skulle vært med eller ligger dobbelt.

 

Dersom du har spørsmål vedrørende denne rapporten må du kontakte Etatenes Fellesforvaltning som drifter a-ordningen.

https://www.altinn.no/no/a-ordningen/Om-oss/Kontakt-oss/

Aktuelt brukertips