avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Kaj Sjursen Kleveland Community Manager ‎17-01-2020 15:29 )
Mats Kvamme
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 116 Visninger

Skal ditt firma ha avvikende regnskapsår? Noen virksomheter kan velge å ha det som kalles avvikende regnskapsår hvis det gir dem bedre informasjon til å ta beslutninger, styre driften og så videre.  Dette kan for eksempel være et badeland som er åpent på sommeren eller et skianlegg på vinteren.

 

For eksempel så kan en virksomhet som driver skianlegg velge å la regnskapsåret gå fra sommeren ett år til sommeren neste år, i stedet fra januar til desember. Denne kan gjøres slik at man får et bedre bilde av hvordan driften i sesongen har gått ut ifra årsregnskapet.

Hvis årsregnskapet skulle vært for et vanlig kalenderår, ville driften før jul og etter jul altså blitt delt opp i to ulike resultatregnskap, og det kan være vanskelig å se hvordan det har gått.

Skatteetaten sine nettsider kan du lese mer om avvikende regnskapsår. 

 

I denne artikkelen skal vi gå gjennom oppsettet, og hvordan du får avvikende regnskapsår i Visma eAccounting. 

 

NB: Har du avvikende regnskapsår i Visma eAccounting, er det ikke mulig å bruke skattemodulen vår. 

 

Slik får du avvikende regnskapsår i Visma eAccounting

 

Når du starter Visma eAccounting for første gang, vil du bli møtt av vår oppstartsveiviser.  Her legger du til informasjon om firmaet ditt.

 

1.JPG

 

Først legger du inn informasjon som firmanavn og organisasjonsnummer. Du kan søke på firmanavnet eller organisasjonsnummeret i søkefeltet, eller du kan legge det inn selv ved å trykke på "Eller registrer bedriften din manuelt".  

 

2.JPG

 

Når du trykker på "neste", vil du få mulighet til å legge til bankkontoen til bedriften din. Velg hovedbokskonto, og du kan også velge hvilken bank du har, og legge inn kontonummeret til bedriften. Du kan legge til flere kontoer senere, under Innstillinger - Kasse og bankkonto.

 

3.JPG

 

Neste steg er nummerserien for fakturaene dine. Hvis du har ført regnskap i et annet program tidligere, er det viktig å ikke bruke et nummer som allerede er brukt i det systemet. Er det første gang du skal sende faktura, kan du velge 1 eller 1001. Som det også står, så er det mulig å endre dette til første faktura, tilbud eller ordre er opprettet. Etter dette er det ikke mulig å endre. 

 

4.JPG

 

Neste steg er steget som omhandler regnskapsåret. Har du avvikende regnskapsår, så legger du inn dette her. Startdato må være første dag i måneden, mens sluttdato må være siste dag i måneden. 

 

5.JPG

 

Har du lagt inn feil regnskapsår? Før du begynner å føre i Visma eAccounting, kan du redigere start og sluttdato på regnskapsåret ditt. Dette gjøres ved å gå til Innstillinger - Regnskapsår og IB. 

 

6.JPG

 

Nå er du klar til å begynne å bruke Visma eAccounting med avvikende regnskapsår. Her er neste steg i din reise hos Visma eAccounting.