avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bokføringsmal for lønn fra Visma eAccounting Payroll

26-01-2018 14:44
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3315 Visninger

Bruker du Visma eAccounting Payroll som ditt lønnssystem kan denne artikkelen hjelpe deg med hvordan du kan få bokført lønnen i regnskapet ditt i Visma eAccounting. Oppretter du en bokføringsmal i Visma eAccounting vil dette gjøre bokføringen både enklere og raskere. Merk at dette er et eksempel som viser hvordan du oppretter bokføringsmalen og gjennomfører bokføringen i Visma eAccounting. Når du oppretter bokføringsmalen din må du tilpasse dette i forhold til konteringsbilaget fra lønnssystemet.

Opprett bokføringsmalen

Før du oppretter bokføringsmalen anbefaler vi at du under Innstillinger - Kontoplan aktiverer kontoene du trenger til bokføringsmalen, da noen av disse kan være inaktive i kontoplanen. For å aktivere en konto klikker du på denne i listen, deretter Rediger. Huk så av for Aktiv øverst i hovedopplysningene.

 

Når alle kontoene er aktive går du til Innstillinger - Bokføringsmaler og klikker på Ny bokføringsmal øverst til høyre. Legg til kontoene du trenger i bokføringsmalen (du kan søke på både kontonummer og navn i ruten for Konto). Legg til/fjern kontolinjer ved å klikke på pluss-/minustegnet til høyre. Eksempel på hvordan en bokføringsmal kan se ut, ser du på bildet under.

 

Bokføringsmal.PNG

 

Husk at dette kan tilpasses etter hvordan dine konteringsbilag ser ut. Markeringen for Debet, Kredit eller D/K bestemmer hvilke ruter som er åpne for å registrere beløp i ved bokføringen. Når bokføringsmalen er klar klikker du på Lagre nederst i høyre hjørne.

 

Bokfør bilaget

For å bokføre bilaget i ditt regnskap går du til Regnskap - Bilag. Klikk på Nytt bilag øverst til høyre. Pass på at du legger inn riktig bokføringsdato. Du kan så velge bokføringsmalen du opprettet tidligere. Når du velger bokføringsmalen vil bilaget gjøres klart med de kontoene du la til i forslaget, og debet/kredit rutene er åpne basert på hva du markerte for i bokføringsmalen. Bruker du bilagsserier i regnskapet ditt, og har en egen serie for lønn, kan du velge denne bilagsserien på bilaget. Se eksempel på hvordan bilaget kan se ut når du oppretter det på bildet under. 

 

Bilag.PNG

Legg inn beløpene på de forskjellige kontoene slik at bilaget balanserer, og klikk på Bokfør når det er klart til å bokføres. 

 

Bruker du andre lønnssystem kan du også følge guiden, men du må da huske på at bokføringsmalen må opprettes basert på konteringene lønnssystemet ditt bruker. Du kan også opprette en bokføringsmal på samme måte for f.eks. reiseregninger fra Visma eAccounting Expense, pass bare på at du setter det opp med riktige kontoer basert på konteringene i programmet. 

 

Registrere betaling av Lønn

Når det kommer til å registrere utbetalingen av lønnen dere har kjørt i Visma eAccounting Payroll, anbefaler vi at dere bruker Kasse og Bank funksjonen i Visma eAccounting. Opprett en ny transaksjon med dato for lønnsutbetalingen, og siden det er en utbetaling så velger dere Penger ut (eller setter totalbeløpet i minus (-)).

 

Ny transaksjon.PNG

 

Trykk på den oransje Avstem kanppen, og velg Annen utbetaling - Fri føring. Her legger dere inn konto 2930 - Skyldig Lønn på debetsiden. Deretter er det bare å bokføre, og lønnkjøringen fra Visma eAccounting payroll er registert i Visma eAccounting.

 

Betaling.PNG

 

Aktuelt brukertips