avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Del 3: Skatteskjemaer i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør

22-02-2021 14:37
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 387 Visninger
Denne artikkelen er for deg som har et AS, om du har et enkeltpersonforetak kan du finne hjelp her.

 

Under Årsoppgjør vil du finne fanen Skatteskjemaer, her vil du finne alle skatteskjemaer som er relevante for din bedrift. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke skjemaer som er tilgjengelig i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør og hva du kan gjøre med disse.

 

Skatteskjemaer som er tilgjengelige i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør er:

RF-1028 - Skattemelding for formues- og inntektsskatt - aksjeselskap mv. 

RF-1167 - Næringsoppgave 2 

RF-1022 - Lønns- og pensjonskostnader 

RF-1052 - Avstemming av egenkapital 

RF-1084 - Avskrivning 

RF-1125 - Bruk av bil 

RF-1217 - Forskjeller mellom regnskapsmessige og skattemessige verdier 

RF-1219 - Gevinst- og tapskonto 

RF-1098 - Formue av næringseiendom 

RF-1122 - Overnattings- og serveringssted 

RF-1359 - Gevinst, tap, utbytte på aksjer og andre finansielle produkter 

 

På basis av ditt regnskap og den tilleggsinformasjonen du har lagt til i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør har programmet generert verdier automatisk basert på referansekontoene i kontoplanen din. Om nødvendig kan du endre referansekonto for en konto under Vedlikehold Kundens kontoplan.

Når et skatteskjema er ferdigstilt, godkjenner du det ved å klikke på det tilhørende statussymbolet i kolonnen Fullført i sidemenyen. Straks et skatteskjema har blitt ferdigstilt/godkjent, kan du ikke lenger gjøre endringer i det. Du kan åpne skjemaet igjen ved å klikke på statussymbolet på nytt.

 

Skatteskjema1.PNG

 

Dersom du har klikket Fullført på skatteskjemaet og endringer eller en ny importert er gjort i etterkant, vil statussymbolet endre farge fra grønn til oransje. Ta en ny gjennomgang med den oppdaterte informasjonen, og godkjen skjemaet på nytt.

For felt som fylles ut direkte fra regnskapet ditt, kan du se hvilke kontoer som er koblet til en post ved å klikke på handling-knappen som vises når du holder musen over den aktuelle posten og velger Vis kontoer

For å laste ned et eller flere skatteskjemaer som PDF, gå til Rapportsenter, velg aktuelle skjemaer som du ønsker å ta med under Skatteskjemaer og velg Generer rapport. Deretter velger du Last ned PDF under Forhåndsvisning.

 

Rapportsenter1.PNG

 

Om du ønsker hjelp med utfylling av skatteskjemaer, kan du finne hjelp til utfylling av de fleste skatteskjemaene hos Skattetaten, eller du kan kontakte Skatteetaten her.

 

<- Del 2 Startside Del 4 ->
Aktuelt brukertips