avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Delbetaling i Visma eAccounting

20-06-2019 16:23 (Sist oppdatert 26-11-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1895 Visninger

I Visma eAccounting er det to ulike måter vi kan registrere en delbetaling, i denne artikkelen skal vi gå igjennom begge. Vi kommer til å bruke eksempel på en utgående faktura, men prinsippet for inngående fakturaer er den samme.

 

Registrere delbetaling på fakturaen

Når du har opprettet en faktura, så vil den ligge som ubetalt til du har registrert betalingen, for å kunne registrere en delbetaling på denne så trykker du på fakturaen. Velg deretter handling, og trykk på registrere inntbetaling.

 

Registrere innbetaling.PNG

 

Etter dette vil du få opp et nytt vindu der du fyller ut informasjonen for betalingen; Hvilken bank/kassekonto delbetalingen er gjort til, dato for delbetalingen, beløpet delbetalingen er på. Når du har lagt inn et beløp som er mindre enn totalbeløpet på fakturaen, så vil det komme en ny linje som heter Handling for differanse her velger du delbetaling.

 

Registrere betaling.PNG

 

Når dette er satt opp korrekt, så er det bare å bokføre. Da vil du kunne se at gjennstående beløp står som ubetalt under Ubetalte fakturaer og det vil vise en delbetaling under Relaterte bilag.

 

Delbetalt.PNG

 

Regsitrere delbetaling i Kasse og Bank

Om dere bruker bankintegrasjon, så vil dere ikke ha mulighet å bruke fremgangsmåten ovenfor. Dette må da gjøres i Kasse og Bank, hvor dere får banktransaksjonene via integrasjonen. Transaksjonen vil ligge i Kasse og Bank med en oransje Avstem knapp, trykk på denne.

 

Avstem.PNG

 

Da vil du få opp et nytt vindu som heter Avstem, under Bilagstype velg Betaling av faktura. Og under Faktura velg faktura deg gjelder. Beløpet er lavere enn totalbeløpet på fakturaen, så du vil få opp valget Handling for differanse og der velger du delbetaling

 

Avstem banktransaksjon.PNG

 

Skal du delkreditere en faktura, kan du finne ut hvordan her.

Aktuelt brukertips