avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Viktoriia Tkachenko MODERATOR ‎10-06-2019 10:59 )
Linn Østensen
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 3441 Visninger

Det er nå mulig å endre oppstartsmåned for sending av a-melding i Visma eAccounting. Du kan samtidig beholde dine tidligere innsendte a-meldinger, eller sende nullmelding på de meldinger som er levert, uten at de skulle vært det.

 

For å endre oppstartsmåned for a-melding går du til Innstillinger - Firmainnstillinger - Lønnsopplysninger, og endre i feltet Oppstart a-melding. Oppstartsmåned kan settes inntil et år tilbake i tid, eller to (2) måneder frem i tid. Merk: selv om du endrer dette feltet, vil det ikke påvirke de a-meldingene som allerede er sendt.Oppstart_amelding.png

 

Det er viktig at du ikke sender a-melding fra flere systemer, for samme måned. Du må derfor lage deg en oversikt over hvilke måneder du har rapportert fra Visma eAccounting, og hvilke som er sendt fra andre systemer. Dette for at du skal kunne sende nullmelding på det som eventuelt er levert dobbelt. Meldinger sendt fra Visma eAccounting finner du under Lønn - A-melding. Det er ikke mulig i Visma eAccounting å se hvilke meldinger som er sendt fra andre systemer. Er du usikker på dette burde du derfor ta ut en avstemmingsoppgave A06/A07 fra Altinn. Tar du ut denne til .ods format, vil du i fanen "Innsendingsinformasjon", se hvilke meldinger som er blitt sendt og hvilket system de kommer fra. Les mer om A06/A07 her.

 

Merk: i Visma eAccounting er det alltid den sist innsendte a-meldingen for en måned som er gjeldende. I andre systemer kan dette være annerledes og flere a-meldinger kan være aktive for samme måned.

 

Endring av startmåned til en måned tilbake i tid

Velger du å sette startmåned for a-melding tilbake i tid, vil systemet opprette a-meldinger for de månedene som ikke tidligere er blitt sendt fra Visma eAccounting. For å sende disse må du gå til Lønn - A-melding og klikke på Ny a-melding. A-meldingene for de aktuelle månedene vil da bli opprettet under fanen Pågående a-meldinger og kan sendes inn.

 

Endring av startmåned til en måned frem i tid

Velger du å sette startmåned for a-melding frem i tid kan det bli nødvendig å nullstille de a-meldingene som er sendt fra Visma eAccounting for tidligere måneder. Dette gjelder f.eks. om du i tillegg allerede har sendt a-melding manuelt fra Altinn eller fra andre lønnssystemer for disse månedene.

 

Dersom du ønsker å nulle ut a-meldinger sendt fra Visma eAccounting, gjør du dette ved å finne a-meldingen i listen under Lønn - A-melding - klikk én gang på meldingen, og deretter Send nullmelding.

pasted image 0 (2).png

 

Husk å hente tilbakemelding, det kan eventuelt gjøres etter at du har sendt alle de nullmeldingene du ønsker. Hent tilbakemelding under Lønn - A-melding - Pågående a-meldinger.pasted image 0 (3).png

 

Meldingen vil nå være erstattet med en ny a-melding uten opplysninger om inntektsmottakere og lønn, kun firmaopplysninger. Det vil da altså ikke være levert noen a-melding med data fra Visma eAccounting for denne måneden. Dette må så gjentas for samtlige måneder man skal nulle ut. Skal det nulles ut for flere måneder anbefaler vi å starte med den eldste rapporteringsperioden og jobbe seg fremover i tid. Skal du nulle ut a-melding sendt fra andre systemer, må du ta kontakt med den aktuelle systemleverandøren.