avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Mats Kvamme MODERATOR ‎05-10-2020 09:23 )
Anonymous
  • 0 Svar
  • 2 Liker
  • 8785 Visninger

Det kan være flere grunner til at man ønsker å nullstille regnskapet sitt. En grunn kan være at man har testet programmet. Ved å ha prøvd seg litt frem er det mindre sjanse for at man gjør feil senere. Dersom du skulle ha gjort mye feil og ønsker å starte på nytt, har du muligheten til å nullstille hele programmet.

 

NB! Dersom du har samarbeid med en regnskapsfører anbefaler vi at du først rådfører deg med din regnskapsfører angående nullstilling før du gjør det.

Hva skjer når man nullstiller sitt firma i Visma eAccounting?

Det er viktig å merke seg at dersom du ønsker å nullstille programmet vil hele regnskapet og alt av informasjon bli slettet, utenom det som er lagt inn under Lønn, Kjøp - Vedlegg (bilder og filer sendt til programmet), og alle Leverandørfaktura som kom inn via Autoinovice under Kjøp-Leverandørfaktura-Utkast.

 

Merk at lønnslippene under Lønn - Lønnslipp ikke lenger vil være linket til et bilagsnr ettersom regnskapet er slettet. Grunnen til at lønnslippene fortsatt ligger igjen i programmet er at de er knyttet mot A-meldingene som er sendt fra programmet. For å knytte disse opp mot regnskapet må disse bokføres på nytt som manuelle bilag. Dette gjøres i Regnskap - Bilag - Nytt bilag. Skulle du trenge å sende nullmelding/-er og endre oppstartsdato etter nullstilling kan du lese mer om dette her.
Skal du også nulle ut lønn så gjør det før du nullstiller Visma eAccounting.

 

Når det gjelder vedlegg vil disse ligge under Ikke koblede vedlegg under Kjøp - Vedlegg etter nullstilling. De må altså kobles til bilag på nytt. 

Hva bør gjøres før jeg nullstiller? 

Har du bokført fakturaer du vet du vil trenge å f.eks. sende til kunder på nytt, eller om du ønsker å lagre/skrive ut PDF av fakturaer, tilbud,  ordre, eller andre bilag må dette gjøres før du nullstiller. Deaktiver integrasjon mot Webshop hvis du har dette før du nullstiller. Merk også at om du har aktiv bankintegrasjon må du ta kontakt med support, slik at vi kan sette denne på pause for deg.

 

Andre ting det kan være lurt å gjøre før du nullstiller Visma eAccounting:

  • Deaktiver synkroniseringen til iZettle

Dette gjøres under Utvidelser. Klikk på Deaktiver nederst i venstre hjørne under iZettle.

 

  • Eksporter register du ønsker å beholde (les mer i Importere og eksportere register)
    • Produkter
    • Kunderegister
    • Leverandørregister
    • Dimensjonregister
    • Kontoplan
  • Eksporter en SIE-fil hvis du ønsker å beholde det du har bokført.
  • Ikke koblede vedlegg vil fortsatt være tilgjengelige fra Vedlegg etter omstarten. Koblede vedlegg kobles fra og lagres på samme sted.
  • Hvis du har lagd egne innstillinger eller forslag for noen av følgende, må dette legges inn på nytt etter omstart:

    • Bokføringsmal
    • Eiendelskonteringer
    • Produktkontering

Hvordan nullstille Visma eAccounting

For å nullstille Visma eAccounting må du gå til Innstillinger - Firmainnstillinger - Hovedopplysninger, og klikke på Nullstill på høyre side. 

Nullstille-1.png

 

Legg inn ditt passord, og klikk på Nullstill. Du vil nå måtte logge inn på nytt. Når du logger inn igjen vil du komme til oppstartsveiviseren. Har du glemt passordet ditt kan du gå til www.vismaonline.no og klikke «Glemt passord». Da vil du få mulighet til å opprette et nytt. Merk: det er kun administratorbruker som har tilgang til å nullstille firmaet.

 

Når du går igjennom oppstartsveiviseren etter nullstilling, må du velge det første fakturanummeret du ønsker å starte på. Dersom du ønsker å legge fakturaene fra før nullstillingen inn i programmet igjen, må du huske å legge disse inn i riktig rekkefølge da Visma eAccounting teller oppover fra første nummer etter at den første fakturaen er bokført.

 

Ved nullstilling vil den "gamle kontoen", det du bokførte og registrerte før nullstillingen, bli arkivert slik at du etter nullstillingen kan gå inn på det arkiverte firmaet og hente ut all den informasjonen du trenger. Du finner det arkiverte firmaet under Innstillinger - Firmainnstillinger - Hovedopplysninger Arkiverte firma.Nullstille-2.png

 

Dersom du har lagt inn kunder, leverandører eller artikler kan du eksportere dette fra det arkiverte firmaet. Åpne det arkiverte firmaet og gå deretter til Innstillinger – Import og Eksport.  Eksporter de registrene du ønsker. For kunder velger du Import og eksport av kunderegister - Ny eksport. Du vil da få lastet ned en fil som du kan importere igjen når du klikker på Gå tilbake til aktivt firma øverst på siden. Gjenta dette med produktregister og evt. leverandørregister hvis du har dette.

 

Nullstille-3.png

 

 

For å importere kunderegister igjen, gå til Import og eksport av kunderegister - Ny import i det aktive firmaet og velg filen du tidligere eksporterte. Gjenta dette med produktregister og evt. leverandørregister hvis du har dette. Merk: åpner du filen, eller ønsker å lagre denne på et spesifikt område, er det viktig at du velger filtype CSV (semikolondelt) før du lagrer filen.

 

Dersom du har ført noen bilag du ønsker å legge inn igjen etter at du har nullstilt, kan du åpne det arkiverte firmaet og ta ut de utskriftene du trenger. Du finner aktuelle utskrifter under Regnskap – Utskrifter.

 

NB! Har du også Visma eAccounting Time så merk at alt innholdet i Visma eAccounting Time vil slettes ved nullstilling av Visma eAccounting.