avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Opprette mva-melding

06-12-2013 22:34 (Sist oppdatert 16-12-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 10041 Visninger

Dersom firmaet ditt er mva-pliktig må du levere mva-melding. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør dette.

 

Gå til Regnskap - Mva-melding. For å bokføre en ny mva-oppgave, klikker du på knappen Ny mva-melding. Hvilken periode mva-meldingen gjelder for, vil stå på nedtrekksmenyen øverst i bildet.

Tallene på mva-meldingen vil komme fra de bilagene og fakturaene du har bokført i programmet. Se denne artikkelen på en oversikt over mva-koder, og hvilke poster de blir tatt med i. Dersom programmet skulle oppdage noen avvik i forbindelse med oppgaven, vil det ligge en link oppe i venstre hjørne hvor det står Bilag å kontrollere. Klikker du på denne, får du en oversikt over bilag det er avvik på. Disse kan du etterpå gå inn og korrigere under Regnskap - Bilag. Se også Retting av mva-melding.

 

Avvik.PNG

 

Når mva-meldingen er OK, klikker du Bokfør. Du vil da få spørsmål om du vil overføre tallene til Altinn. Du kan velge Ja for å overføre, eller Nei hvis du ønsker å legge inn tallene manuelt i Altinn. For å kunne sende mva-meldingen til Altinn må du ha satt opp noen innstillinger for dette. Les hvordan du gjør dette her.

 

Sende mva til altinn.PNG

 

Merk! Når den er sendt til Altinn fra Visma eAccounting, må meldingen også signeres og godkjennes i Altinn.

 

Under Regnskap - Mva-melding kan du senere se mva-meldinger som er bokført i programmet. Disse kan angres og bokføres på nytt, dersom det skulle være behov for dette. Har du f.eks bokført bilag for en periode, etter at mva-meldingen for perioden er bokført, må du angre mva-meldingen og bokføre den på nytt, slik at den tar med seg de nye bilagene også. Gjør du ikke dette blir disse bilagene tatt med på den neste meldingen som opprettes.

 

Oversikt.PNG

 

For å angre en mva-melding, velg Handling - Angre. Merk at du kun kan angre den sist bokførte mva-meldingen. Skal du rette en tidligere mva-melding enn dette må mva-meldingen tilbake tom. denne angres, og senere bokføres på nytt. Husk å svare Ja på om mva-meldingen skal sendes til Altinn hvis mva-meldingen er endret. Du vil da få en ny mva-melding i Altinn som kan settes til å erstatte den gamle. 

 

Angre.PNG

 

Oppsett for å sende mva-melding til Altinn.

Aktuelt brukertips