Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Line Salvesen VISMA ‎30-08-2019 12:51 )
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 7704 Visninger

Dersom firmaet ditt er mva-pliktig må du levere mva-melding. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør dette.

 

Gå til Regnskap - Mva-melding. For å bokføre en ny mva-oppgave, klikker du på knappen Ny mva-melding. Hvilken periode mva-meldingen gjelder for, vil stå på nedtrekksmenyen øverst i bildet.

Tallene på mva-meldingen vil komme fra de bilagene og fakturaene du har bokført i programmet. Se denne artikkelen på en oversikt over mva-koder, og hvilke poster de blir tatt med i. Dersom programmet skulle oppdage noen avvik i forbindelse med oppgaven, vil det ligge en link oppe i venstre hjørne hvor det står Bilag å kontrollere. Klikker du på denne, får du en oversikt over bilag det er avvik på. Disse kan du etterpå gå inn og korrigere under Regnskap - Bilag. Se også Retting av mva-melding.

 

Når mva-meldingen er OK, klikker du Bokfør. Du vil da få spørsmål om du vil overføre tallene til Altinn. Du kan velge Ja for å overføre, eller Nei hvis du ønsker å legge inn tallene manuelt i Altinn. For å kunne sende mva-meldingen til Altinn må du ha satt opp noen innstillinger for dette. Les hvordan du gjør dette her.

 

Merk! Når den er sendt til Altinn fra Visma eAccounting, må meldingen også signeres og godkjennes i Altinn.

 

Under Regnskap - Mva-melding kan du senere se mva-meldinger som er bokført i programmet. Disse kan angres og bokføres på nytt, dersom det skulle være behov for dette. Har du f.eks bokført bilag for en periode, etter at mva-meldingen for perioden er bokført, må du angre mva-meldingen og bokføre den på nytt, slik at den tar med seg de nye bilagene også. Gjør du ikke dette blir disse bilagene tatt med på den neste meldingen som opprettes.

 

For å angre en mva-melding, velg Handling - Angre. Merk at du kun kan angre den sist bokførte mva-meldingen. Skal du rette en tidligere mva-melding enn dette må mva-meldingen tilbake tom. denne angres, og senere bokføres på nytt. Husk å svare Ja på om mva-meldingen skal sendes til Altinn hvis mva-meldingen er endret. Du vil da få en ny mva-melding i Altinn som kan settes til å erstatte den gamle. 

 

 

Oppsett for å sende mva-melding til Altinn.