avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Redusert AGA for termin 3 2020

29-07-2020 13:46
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1818 Visninger

Som en del av krisepakken i forhold til korona-utbruddet har stortinget bestemt at arbeidsgiveravgiften for 3.termin 2020 reduseres med 4 prosent av arbeidsgiveravgiftsgrunnlaget, samt at fristen for å betale arbeidsgiveravgiften er utsatt fra 15.juli til 15.oktober 2020. 

 

I den sammenheng kan det hende at noen av dere har mottatt et brev fra skatteetaten som sier at dere har innbetalt for mye arbeidsgiveravgift for 3.termin og da skal få tilbakebetalt mellomlegget. Det er en forutsetning for tilbakebetaling at kontonummer er registrert hos skatteetaten. Om du har utestående betaling for arbeidsgiveravgift på 2. termin, vil for mye innbetalt på 3. termin benyttes til å dekke 2. termin. Kontakt din skatteoppkrever om du ikke ønsker en slik ordning. Kontakt også skatteoppkreveren om du ønsker å få tilbakebetalt all arbeidsgiveravgift du har betalt for 3. termin, betalingen for 3. termin må da skje innen forfall 15. oktober 2020.

 

Denne tilbakebetalingen skal du føre som en vanlig innbetaling i Kasse og bank i Visma eAccounting, og det anbefales at du oppretter en egen konto for dette slik at det ikke vil redusere kostnaden på konto 5400. Dette er for å gjøre det lettere og mer oversiktlig når du skal avstemme kontoene.

 

Opprett en ny konto i Visma eAccounting

Gå til instillinger - Kontoplan, deretter velger du Ny konto oppe i høyre hjørne.

 

Kontoplan.PNG

 

Da vil du bli tatt med til et nytt vindu hvor du kan opprette en ny konto. Under feltet kontonr. legger du inn 54XX (i dette eksempelet brukte vi 5401)

 

Ny konto.PNG

 

Aktuelt brukertips