avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Registrere inngående saldo som “vanlig lønn” i eAccounting

29-08-2017 15:57 (Sist oppdatert 18-07-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 4170 Visninger
I eAccounting kan du registrere inngående saldo ved å opprette en lønnsslipp med Type: Inngående saldo, og benytte lønnsartene for inngående saldo. Inngående saldo som registreres på denne måte påvirker ikke sammenstillingsrapporten til den ansatte ved utgangen av året. Skal du registrere inngående saldo på denne måten se denne guiden.

Ønsker du derimot at inngående saldo skal vises på lønnsslipper og være med på sammenstillingsrapporten ved utgangen av året må du i stedet registrere den inngående saldo som en vanlig lønnsslipp.

Gå til Lønn - Lønnsslipp - Ny lønnslipp.

Velg ønsket Utbetalingsdato - her er det veldig viktig at det velges en dato som er før Oppstartsmåned for A-melding.

Marker for ønsket ansatte og klikk Lagre.

Velg den enkelte ansatte og klikk Åpne.

Legg til lønnsarter og angi årets hittil-verdier. Eksempel på hvordan dette kan se ut:Inngående1.png

 

Som du kan se i eksemplet vil beregnet forskuddstrekk bli feil når du registrerer inngående saldo på denne måten, og du må derfor korrigere forskuddstrekket ved å benytte lønnsarten Korreksjon/ekstra skattetrekk. Dette kan se slik ut:Inngående2.png

 

Når alle ønskede lønnsarter er lagt til, og saldoene stemmer, klikk på den lille pilen til høyre for Bokfør og send via e-post og velg Bokfør og skriv ut PDF.Bokfør og skriv ut PDF.PNG

 

Det må opprettes og bokføres lønnsslipp for de ansatte det skal registreres inngående saldo på.

 

Bokføring i regnskapet:

Når inngående saldo registreres som beskrevet over, blir det opprettet et bilag i regnskapet for hver lønnsslipp som opprettes og bokføres.

 

Er, eller skal, denne lønnen i tillegg bokføres som en del av en inngående saldo i regnskapet, må disse lønnsbilagene som bokføres av lønnsslippene reverseres. Dette gjøres ved å opprette et manuelt korrigeringsbilag under Regnskap - Bilag - Nytt bilag.

 

Aktuelt brukertips