avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Steg 5 - Regnskap & Lønn

20-11-2014 01:33 (Sist oppdatert 29-09-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 16615 Visninger

18_09_19 - vsm -00334-b-2 (1).jpg

 

 

Sending av momsoppgave og a-melding er viktige gjøremål for en bedrift. Under Regnskap-MVA melding i programmet vil du få en oversikt over disse emnene.

 

Regnskap - Bilag - Bokfør bilag manuelt

 

Bilag1.PNG

 

Under Regnskap - Bilag kan du opprette manuelle bilag. Her legger du inn en dato, beskrivelse og velger de kontoene du skal føre bilaget i mot. Dersom du ikke er kjent med debet/kredit- føringer, anbefaler vi deg å benytte Kasse og bank for registrering av bankbilag. Dersom du er uheldig å bokfører et bilag feil, kan du korrigere dette.  

 

Slik kan et manuelt bilag se ut:

 

Bilag2.PNG

 

Merverdiavgiftsrapportering 

Når det er på tide å levere inn en MVA- rapport så påminner programmet deg om dette. Hvor ofte din bedrift skal rapportere avhenger av bedriftens omsetning. Du finner mer informasjon om dette på Skatteetatens hjemmeside. Momsrapporten opprettes under Regnskap-MVA melding og kan sendes direkte til Altinn fra programmet. For å gjøre dette må det legges opp riktige innstillinger både i Altinn og i Visma eAccounting.


 

 

Årsavslutning & Skatteskjemaer

Under Regnskap finner du en funksjon som heter Årsavslutning. Dette er en sjekkliste du foretar deg ved årets slutt. Gå igjennom punktene og huk av etterhvert som stegene er utført. Dette gir en god oversikt over hva som gjenstår å gjøre.

Som en del av årsoppgjøret ditt kan det være du må levere inn skatteskjemaer til Altinn. Du har muligheten til å fylle ut dine skatteskjemaer i Visma eAccounting og sende de direkte til Altinn. Tall fra regnskapet overføres automatisk til næringsoppgaven. Skattemodulen kan bestilles som en tilleggstjeneste inne i programmet under Utvidelser i menyen til venstre. Innstillinger for innsending av skatteskjema til Altinn kan du lese mer om her.

 

Bokføringsmal

Om du har gjentagende bokføringsposter som for eksmepel lønnsutbetalinger eller skatt, kan du opprette maler for hvordan de skal bokføres. Det ligger allerede noen standard forslag inne – for å hjelpe deg på vei. Du finner bokføringsmalene under Innstillinger. 

 

Bokføringsmal.PNG

 

Video - bokføring, MVA-melding, kostnadsbærer, prosjekt og rapporter

Se flere grunnkursvideoer her

 

Lønn - Innstillinger og oppsett

Under Lønn inne i Visma eAccounting kan du legge til dine ansatte, opprette lønnsslipper og sende a-melding direkte til Altinn.

 

Gå til Utvidelser  og finn frem Visma eAccounting Lønn, klikk på det og aktiver tjenesten. Deretter gå til Firmainnstillinger og huk av for "Vis lønn i menyen"  under feltet Hovedopplysninger, hvis den vises ikke i sidemenyen. 

 

Det er også greit å ta en rask titt på Lønnsopplysninger under feltet Innstillinger - Firmainnstillinger for å se at oppstartsmåned for innsending av A-melding er satt opp rett, og om virksomhetsnummer har blitt fylt inn samt at riktige lønnskontoer benytte, og skattetrekkskonto ble lagt til.

 

Når du skal begynne med lønn i Visma eAccounting er det alltid greit å starte med å legge inn den/de ansatte. Inne på ansattkortet har man mulighet til å legge inn blant annet stillingsprosent, skatteprosent/-tabell og om den ansatte skal motta lønnslipp via Visma employee.

 

Det er også greit å ta en rask titt gjennom Lønnsopplysninger under feltet Innstillinger - Firmainnstillinger for å påse at oppstartsmåned for innsending av A-melding er satt rett, rett virksomhetsnummer har blitt fylt inn samt at riktige lønnskontoer benyttes.

 

lønnsopplysninger.JPG

 

Du kan se mer her om hvordan du foretar en lønnskjøring i Visma eAccounting via vår korte videosnutt.

Har du registrert en lønnslipp som betalt kan du lese mer her om hvordan denne enkelt kan reverseres. 

 

Nå har vi tatt deg igjennom de viktigste stegene for å komme i gang med Visma eAccounting. Jo bedre forståelse du har av programmet, jo enklere vil hverdagen din bli. Klikk deg derfor gjerne rundt på vårt Community for å innhente ytterligere informasjon. Her har vi samlet alt av supportartikler og videoer under brukertips og et diskusjonsforum der du kan stille spørsmål. Benytt søkemotoren for å finne akkurat den informasjonen du søker!

 

Se også vårt introduksjonkurs her.

 

Lykke til med oppstarten!

Visma eAccounting Support

⟵ Tilbake til Steg 4

Aktuelt brukertips