avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Tjenestepensjon, firmaets andel (OTP) i Visma eAccounting

29-08-2017 16:13 (Sist oppdatert 04-06-2019)
  • 0 Svar
  • 2 Liker
  • 4989 Visninger

Lov om obligatorisk tjenestepensjon (OTP-loven) sier noe om, hvilke foretak som er pliktige til å innbetale til en pensjonsordning på vegne av de ansatte, samt hvor mye foretaket er pliktig til å innbetale.

 

Er foretaket pliktig til å innbetale pensjonsordning på vegne av de ansatte kan dette håndteres via Visma eAccounting Lønnsslipp.

 

Tilskudd til pensjonsordning kan inndeles i henholdsvis firmaets andel og ansattes andel.

 

Firmaets andel:

I Visma eAccounting finnes lønnsarten Tjenestepensjon, firmaets andel. Denne kan legges til i lønnsslippen på de enkelte ansatte som vist nedenfor:OTP1.png

 

Ønsker man ikke å kjøre Tjenestepensjon, firmaets andel på hver enkelt ansatt kan man velge å kjøre det totale beløpet på én ansatt, f.eks. daglig leder. Årsaken til dette er at Tjenestepensjon, firmaets andel innberettes på foretaket og ikke direkte på den ansatte. Dette vil ikke komme med på utskrift av lønnsslippen.

 

Når man benytter Tjenestepensjon, firmaets andel beregnes det arbeidsgiveravgift av beløpet som kjøres på denne lønnsarten, og denne arbeidsgiveravgiften vil bokføres som en del av lønnsbilaget. Det er altså kun arbeidsgiveravgiften av OTP’en som bokføres automatisk. Mao. vil det kun vises forhøyet arbeidsgiveravgift på regnskapsbilaget og ingen postering på OTP. Fakturaen fra pensjonsselskapet må bokføres via Innkjøp - Leverandørfakturaer i Visma eAccounting.

 

Ansattes andel:

Innbetaler den ansatte i tillegg selv til pensjonsordningen benyttes lønnsarten Pensjonstrekk, ansattes andel.OTP2.png

 

Ansattes andel av OTP innrapporteres på den ansatte i a-meldingen på a-meldingskoden Fradrag - Fradrag - Premie til pensjonsordninger.

 

Ansattes andel av OTP påvirker ikke arbeidsgiveravgiften og bokføres utelukkende på konto 2690 Andre trekk (kredit) og 2930 Skyldig lønn (debet).

Aktuelt brukertips