avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør (AS)

22-02-2021 14:10 (Sist oppdatert 08-03-2021)
  • 7 Svar
  • 0 Liker
  • 6039 Visninger
Denne artikkelen er for deg som har et AS, om du har et enkeltpersonforetak kan du finne hjelp her.

 

Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør er en modul til Visma eAccounting som forenkler innrapportering av skatt og årsoppgjøret. Disse guidene gir deg en oversikt over hvordan du enkelt kan levere skatteskjemaer og årsoppgjøret til Altinn.

 

Før du begynner med Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør, anbefaler vi at du går igjennom vår artikkel som vil gi deg noen tips til et vellykket årsoppgjør. Du kan også besøke vår hjemmeside, hvor alt av tips og triks til årsoppgjøret er samlet.

 

For å aktivere modulen går du til Utvidelser i Visma eAccounting, der vil du finne den under navnet Visma eAccounting Skatt for AS. 

 

Det er ikke alltid like lett å komme i gang med årsoppgjøret, for å lykkes med dette har vi delt inn denne reisen i ulike steg. Slik at du enkelt kan navigere deg til de stegene du trenger litt ekstra hjelp med.

 

Du kan lese litt om de ulike stegene nedenfor, trykk på linken for å lese mer.

 

Del 1: Startside og vedlikehold i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør

Før du begynner å jobbe med Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør er det en fordel å gå igjennom to deler av programmet. I denne artikkelen går vi gjennom Startsiden og vedlikehold fanene i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør.

 

Del 2: Forbredelser til Skatteskjemaene og årsoppgjør 

Før du skal se over skatteskjemaene er det greit å se over regnskapet og annen informasjon først. I denne artikkelen skal vi gå igjennom de tre første underkategoriene under Årsoppgjør.

 

Del 3: Skatteskjemaer i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør

Under Årsoppgjør vil du finne fanen Skatteskjemaer, her vil du finne alle skatteskjemaer som er relevante for din bedrift. I denne artikkelen skal vi gå igjennom hvilke skjemaer som er tilgjengelig i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør og hva du kan gjøre med disse.

 

Del 4: Årsregnskap i Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør

Under Årsoppgjør – Årsregnskap finner det du trenger for å gjennomføre årsregnskapet ditt til Brønnøysundregistrene. I denne artikkelen skal vi gå igjennom fanen Årsregnskap, og hva du kan gjøre der. 

 

Del 5: Innsending til Altinn fra Visma eAccounting Skatt/Årsoppgjør

Nå som du har vært gjennom skatteskjemaer og årsoppgjøret, kan vi fullføre denne prosessen ved å levere rapportene til Altinn. I denne artikkelen ser vi på hvordan du skal gå frem for å levere rapportene dine og hvordan du kan opprette en datasystem ID.

 

Del 1

 

Kommentarer
Erik Bekkelund
CONTRIBUTOR *
av Erik Bekkelund

Ved forsøk på å gå inn i eAccounting Skatt/Årsoppgjør kommer det melding: "Valgt regnskapsår støttes ikke enda. Denne versjonen...... senest 31.12.19" osv..

Jeg spurte om dette tidligere og fikk til svar at det skulle være i orden 17.02. Deretter fikk jeg beskjed om at det skulle være i orden før mars. Det er fortsatt ikke i orden. Hva er årsaken, og når blir det i orden?

 

av Kaj Sjursen Kleveland (Oppdatert ‎10-03-2021 15:11 av Kaj Sjursen Kleveland VISMA )

Hei, Erik!

 

Grunnen til at Visma eAccounting Skatt har vært nede denne perioden er at vi har gjort en stor endring i forhold til brukeropplevelsen i tjenesten. Den nye Visma eAccounting Skatt vil være tilgjengelig f.o.m i dag. 

 

Med vennlig hilsen: Kaj Sjursen Kleveland | Digital Content Manager

Arbak
CONTRIBUTOR *
av Arbak

Skattemodulen ser ut til å være blitt mer automatisert. Dessverre!

Når jeg importerer tall fra eAccounting blir det dannet automatiske posteringer. Noen av dem er feil. Bl.a. Endring utstatt skatt blir beregnet feil, og det fordi jeg ikke benytter anleggsmodulen (pga. saldoavskrivning)

Det ser heller ikke ut til at det tas hensyn til permanente forskjeller som skyldes postering på f.eks. konto 8077-Gevinst på realiserte fond, innenfor fritaksmodellen.
Hvordan kan jeg slette de automatiske posteringene som ligger under Posteringsbilag?

Før man kan åpne Skattemodulen, må man bekrefte mye, til sist at årets resultat er bokført. Når jeg spør support-chat, sier de at det skal systemet gjøre automatisk. Hva er rett?

 

av Kaj Sjursen Kleveland

Hei, @Arbak 

 

Dessverre er det ingen måte å slette de systemgenererte bilagene som ligger under fanen posteringsbilag, men du har valget om du ønsker å eksportere de fra Visma eAccounting skatt eller ikke. Det jeg ville anbefalt i dette tilfellet, er å ikke gjennomføre punkt 4 på startsiden men heller opprette sluttposteringene manuelt i Visma eAccounting.

 

Når det kommer til sjekklisten under Årsavslutning i Visma eAccounting, er dette er mer eller mindre en huskeliste som kan være greit å ha i bakhånd når du utfører årsoppgjøret. Så uansett om man har gjennomført den eller ikke, så vil du ha mulighet til å åpne og jobbe i Visma eAccounting Skatt.

 

Med vennlig hilsen: Kaj Sjursen Kleveland | Digital Contnet Manager

Erik Bekkelund
CONTRIBUTOR *
av Erik Bekkelund

@Arbak 

Jeg kjørte årsoppgjør for vårt selskap i går, og erfarte at alle årsoppgjørsposteringer bør posteres manuelt i eAccounting bortsett fra årets skattekostnad fordi det ser ut til at skatt blir beregnet og ført opp på posteringsbilaget i Visma Skatt/årsoppgjør uansett.

 

Arbak
CONTRIBUTOR *
av Arbak

Man må forvente at det som står i sjekklisten i eAccounting-Årsoppgjør er det som gjelder. Når det  står "Er årsresultatet postert", må man anta at det skal være gjort før man går videre. Tallene i eAccountig er da komplette og korrekte og skal ikke endres.

Skattemodulen lager automatpostering, der de motposterer eAccounting, f.eks. tilbakefører avsatt utbytte, beregner endring midlertidige forskjeller på nytt, motposterer avsetning skatt og beregner ny skatt, osv.

Problemet er at rutinen gjør gale posteringer som er umulig å rette manuelt.

Supportavd. sier til meg at man ikke må gjøre skatteberegningen manuelt, det skal gjøres i skattemodulen. Hvorfor står ikke det i teksten? Og hvordan skal man postere/disponere årsresultatet uten å vite hva skatten er?

 

Arbak
CONTRIBUTOR *
av Arbak

Hei. Jeg har problem med skattemodulens beregning av skatt i forbindelse med realisasjon av verdipapirer.

Jeg har postert både på konto 8077 - Gevinst innenfor fritaksmetoden, dvs. skattefri, 

og på konto 8078 - Gevinst utenfor fritaksmetoden, dvs.skattepliktig.

Ved skatteberegningen blir begge disse beløpene trukket fra inntekten, dvs. begge blir ansett som skattefrie.

Tilsvarende gis det ikke skattefrihet for realisert tap utenfor fritaksmetoden.

Kan dette rettes på kontonivå?

 

Aktuelt brukertips