avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

SAF-T rapportering

13-12-2017 11:35 (Sist oppdatert 19-12-2020)
  • 7 Svar
  • 2 Liker
  • 8364 Visninger

SAF-T er et standardformat for utveksling av regnskapsdata. Du kan lese mer om dette på Skatteetaten.no.

 

Oppdatering 15.11.19: Vi har nå laget en guide som gir deg det du trenger å vite om konfigurasjon og bruk av SAF-T i Visma.net Financials. Se vedlagt dokument. 

 

Se også tidligere publisert video fra versjon 6.13: 

 

 

 

 

 

Kommentarer
khstensrud
CONTRIBUTOR **
av khstensrud

Hei,

 

Vi benytter branches-løsning til Visma.net. Har dere spesifikt testet at det går fint å rapportere til altinn med denne løsningen?

 

Mvh

 

Knut Halvor

av Edvard Berntzen

Hei @khstensrud

 

Beklager sent svar.

 

SAF-T blir obligatorisk fra 1.1.2020, og vi jobber med en løsning som skal ivareta ulike hensyn, bla. underenheter. Planen er å komme med en ny versjon av dette i desember. Vi kommer uansett tilbake med info om dette før nyttår. 

 

Mvh.
Edvard Berntzen
Visma.net ERP support

 

 
 
khstensrud
CONTRIBUTOR **
av khstensrud

Hei,

 

Vi ønsker å teste innholdet i SAF-T filen. Blir det store endringer i oppdatering i desember slik at det er hensiktsmessig å vente med denne testen? Noe nytt om tidspunkt for ny versjon?

 

Mvh

 

Knut Halvor

av Edvard Berntzen

Hei @khstensrud

 

Det er iallefall to ting som er planlagt endret. Den ene går på støtte for underenheter, og den andre er en feil med Mva.reg.nr.

 

Når det gjelder Mva.reg.nr vises dette to ganger i filen (f.eks 132536489MVAMVA). En midlertidig løsning for dette er å midlertidig fjerne MVA i feltet før sending. Dette gjør at det kun legges til MVA og sendes 132536489MVA. Husk å legge det til igjen etter sending. Feltet finner du på Firma (CS101500). 

 

mva-reg-nr.png

 

Utenom dette er det ikke andre feil vi kjenner til per nå, men dette kan endre seg selvfølgelig. Så lenge firmaet ikke har underenheter og utfører alternativ løsning for Mva.reg.nr er det mulig å teste dette iallefall. 

khstensrud
CONTRIBUTOR **
av khstensrud

Hei,

 

Vi har en ekstern part som gjelder oss og følgende problemstilling har kommet opp.

 

Vi har kontaktet Skattemyndighetene angående formatet på SAF-T filer fra Visma da vi ser at SAF-T-elementet TransactionID benyttes som «header» for hver transaksjonslinje/RecordID noe som fører til overflødig gjentagelse av TransactionID-elementet. Årsaken til at vi kontaktet Skattemyndighetene angående dette er at formatet ikke er i tråd med eksempelfiler og veiledning. Vi ønsket derfor å avklare hvorvidt det ville være akseptert. Henvendelsen fra oss gjaldt også unødvendig gjentagelse av JournalID-elementet, da vi ser at andre selskaper på Visma sin løsning også har dette. Under er svaret fra skattemyndighetene.

 

Ang spm fra xxxx så har vi kommet frem til at vi holder oss til den tekniske beskrivelsen og at ingen data gjentas. Det er viktig å holde fast på prinsippene som er valgt.  Dette betyr at vi ikke ønsker at  verken <Journal>-elementet eller <Transaction>-elementet gjentas unødvendig. Dette vil også kunne produsere unødvendig stor mengde data. Og i tillegg blir det problematisk med eksempel 3 hvor heller ikke debet/kredit går opp.

 

Dette betyr at måten Visma genererer SAF-T-filer med gjentakende Transaction ID og Journal ID ikke er i tråd med Skattemyndighetenes forventninger. Vi anbefaler derfor at dere tar kontakt med deres systemintegrator for å få dette rettet.

av Nina Bredholt (Oppdatert ‎19-12-2019 12:50 av Nina Bredholt VISMA )

Hei

Takk for tilbakemeldingen.

Vi har tidligere sendt filer til Skattetaten og også Revisorfirma for validering, uten å ha fått noen tilbakemelding på det du nevner her. Siden dere har fått tilbakemelding på dette, vil vi ta opp problemstillingen og utføre nye tester med hensyn på dette.

Jeg regner med at det gjelder SAF-T rapporten produsert i Visma.net ERP? Du skriver Visma-systemer, men ettersom det er rapportert på denne nettsiden her, har jeg sendt dette videre til Visma.net ERP utvikler.

av Nina Bredholt

Vi har nå gått gjennom tilbakemeldingene og gjør forbedringer ut fra dette.

Aktuelt brukertips