Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Kategorier
Sorter etter:
Sist oppdatert av Knut Andreassen1 VISMA torsdag
PROBLEMSTILLING: Hvordan håndterer Autoinvoice to eller flere fakturavedlegg på en og samme mail til skannertjenesten? Har for eksempel en pdf for faktura (med kid, kontonummer og sum skal betales også videre) og en pdf for fakturagrunnlag (spesifikasjon av hva faktura gjelder - for eksempel time lister).   LØSNING: Eksempel med faktura (1) og fakturagrunnlag (2) Her ser du hva en må gjøre for at faktura og fakturagrunnlag skal komme til kunde. En må smelte sammen faktura pdf (1) og fakturagrunnlag pdf (2) til en pdf (3).   Generelt  En stykk pdf blir behandlet som en faktura. Videre har du to pdfer for en og samme faktura så må det smeltes sammen til en pdf, for at det skal bli tolket som en faktura. Dersom det for eksempel ligger tre pdfer i en epost til skanningstjenesten så vil dette bli tolket som tre separate fakturaer (det som ikke blir kan tolkes som faktura blir avvist.     Se her for krav vedrørende sending til skanningstjenesten.   NB! Det beste er selvfølgelig din leverandør sender elektroniskfaktura rett til Autoinvoice fra sitt økonomisystem. Detaljer vedrørende oppsett av dette finner du her (hva du må gjøre for å kunne motta slike fakturaer osv.)  og fordelene er beskrevet her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎23-04-2019 14:57
Denne artikkelen beskriver hvordan du setter opp Visma.net Financials mot Visma.net Autoinvoice, og nyttig info om bruk.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:48
Det er viktig å være klar over at elektroniske fakturaer sendt til deg gjennom Visma.net Autoinvoice, når faktura utsteder bruker en vedleggstype som Visma.net Financials ikke støtter, ikke kommer inn i fakturainnboksen i Visma.net Financials, og du får ingen melding om det heller.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:46
Visma.net ERP støtter sending av fakturaer til privatkunder (B2C) i Norge. Faktura sendes da via Nets til kundens nettbank.  Du må først aktivere AutoInvoice-tjenesten på ditt firma, og så kan du aktivere B2C,   Les mer i veiledningen som ligger vedlagt.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:46
  Du kan printe faktura i Financials og sende via post til kunde. Du kan også sende faktura til AutoInvoice og la AutoInvoice printe og sende ut faktura.   Velger du at AutoInvoice skal printe ut og sende faktura, en tjeneste som går vi printservervicen til Autoinvoice, er det default satt opp at det brukes AutoInvoice sin standard layout. Dvs utseende på fakturaen er en standard som er definert av AutoInvoice.   Ønsker du å benytte din vanlige fakturalayout som er satt opp i Financials, kan du overstyre det ved en innstilling inne på AutoInvoice.   Når du starter opp Financials velg ikonet for AutoInvoice.   Velg så AutoInvoice-innstillinger, Fakturainnstillinger og fanen Via utskrift. Her kan du fjerne haken i feltet Bruk egne PDF'er for utskriftstjenesten. Da skal fakturalayouten du har definert i Financials benyttes også når printservicen til AutoInvoice skriver ut faktura for deg.      Hvordan du definerer roller i forbindelse med AutoInvoice admin, se her: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-net-ERP/Brukerroller-for-AutoInvoice/ta-p/130240    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:44
Vi har fått ønsker på at brukere skal kunne administrere sin egen AutoInvoice konto, dvs endre e-postadresser og andre innstillinger for AutoInvoice. Det har også vært etterlyst mulighet for å følge fakturastatuser ved bruk av AutoInvoice. Det har vi nå gitt mulighet for.  Tidligere kunne bruker endre enkelte innstillinger inne i Financials via Konfigurasjon, Fellesinnstillinger og Innstillinger for AutoInvoice. Dette er nå utvidet via rollene forklart under.   Firmaer med Visma.net Financials og AutoInvoice aktivert har tilgang til to nye brukerroller. Det er rollen for å administrere AutoInvoice innstillinger og rollen som gir oversikt over fakturastatuser. Lisensen må som nevnt inneholde Visma.net Financials og Visma.net AutoInvoice og modulene må være aktivert.    Rollene aktiveres via Visma.net Admin, Brukere og roller. Velg bruker som skal ha disse rollene og Editer. Velg firma hvor de rollene skal være aktive og i kolonnen AutoInvoice legger du til rollene for det firma du skal ha. I eksempelet under er begge rollen lagt til. Lagre endringen. Etter at disse rollene er definert på bruker, og du har logget av og på, vil bruker få et nytt ikon tilgjengelig i Vimsa.net Home: Ikonet AutoInvoice   AutoInvoice     Velges dette ikonet kommer du til firmaoversikten som viser de firmaer du har disse rollene på. Velger du firma får du tilgang til dette skjermbilde. Menyen AutoInvoice innstillinger vises hvis du har rollen AutoInvoice administrator. Her har du mulighet til å endre innstillinger på AutoInvoice kontoen til firma, f.eks aktivere tjenester og endre e-postadresser.   Menyen Fakturaer vises hvis du har rollen AutoInvoice user. Her vises oversikt over dine faktuaer og statuser.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:43
Man forsøker å sende fakturaer fra Financials til AutoInvoice, men får en feilmelding som sier "AutoInvoice call failed. AutoInvoice Service replied: Sending invoice to AutoInvoice failed"   Årsaken til dette kan være at navnet på vedlegget til fakturaen er det samme som fakturanummeret på fakturaen.  For eksempel, fakturanummeret er 00056 og vedlegget til fakturaen heter 00056.pdf. Da vil fakturaen feile og ikke bli sendt til AutoInvoice.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:42
Det har kommet en ny tjeneste i Visma.net som heter AutoInvoice-innstillinger. Her kan man administrere AutoInvoice kontoen sin.  Man har flere valg her enn man har i "Innstillinger for AutoInvoice" i Financials.  Man kan aktivere skanningskonto og endre på innstillinger for utgående og inngående fakturaer. Full oversikt over sendte fakturaer:   Trykker man på fakturanummeret så kommer man til fakturaen. Der har du full oversikt.  Vi ser at denne fakturaen har feilet. Vi kan velge å sende den på nytt. Vi sender her fakturaen på e-post til test@visma.no.   For å få tilgang til til denne fanen og innstillingene så må man være AutoInvoice administrator. Hvis man bare har rollen AutoInvoice User så får man ikke sett eller redigert på innstillinger for firmaet. Men man har fortsatt tilgang til sendte og mottatte fakturaer.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:41
Dette kan skje hvis en faktura blir sendt i post til mottaker.  Hvis det ikke er lagt ved e-postadresse på kunden og kunden ikke er registrert i Peppol så vil fakturaen sendes i post til adressen som er registrert på kunden. (Hvis printtjenesten er aktivert da)   Hvis postadressen ikke er riktig så vil brevet/fakturaen bli returnert. Dette vil så registreres i AutoInvoice og fakturaen endrer status fra sendt til feilet.   Dette kan ta alt fra 10 dager til 4 uker.    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:40
Dette gjelder faktura som har kommet til Financials via skanningstjenesten.  Vi har sett at hvis det står "Credit" en plass på fakturaen så kan det hende fakturaen tolkes som en kreditnota.  Vi sjekker alle fakturaer manuelt, men noen ganger glipper det og vi får ikke korrigert til faktura igjen.   F.eks. kan navnet på leverandøren inneholde "Credit".   Hvis dette skjer så ta kontakt med deres partner, så vil vi forsøke å hindre at dette skjer i fremtiden.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:37
Vi skal se på hvordan man endrer e-postadresse på skanningskonto. Merk at dette er e-postadressen som man vi motta e-poster til hvis det sendes andre ting enn fakturaer til skanningskontoen. Det er ikke mulig å endre selve e-postadressen som fakturaer skal sendes til, orgnummer@autoinvoice.no   Gå til AutoInvoice-innstillinger i visma.net. Så til Fakturainnstillinger og Inngående. Trykk så på Oppdater.     Da får du opp dette bildet.   Legg inn ny e-postadresse og trykk lagre.   Husk at det bare er AutoInvoice administrator som har tilgang til dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:35
Ved bruk av printtjenesten/utskritftstjenesten så kan du velge om du vil bruke pdf'n som opprettes i Financials eller om du vil at AutoInvoice skal opprette egen pdf.    Vi anbefaler at du bruker egen pdf, da layouten på den er mye bedre.  For å sjekke hva som er satt opp på ditt firma, gå inn på AutoInvoice-innstillinger i visma.net.   Pass på at haken for "Bruk egne PDF'er for utskriftstjenesten" er på.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 11:33
Sender du elektronisk faktura til kunder er det nyttig å sjekke at disse har blitt sendt uten feil. For å gjøre dette mest effektivt anbefaler vi kontrollere flere samtidig. Denne guiden forklarer hvordan du gjør dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 09:53
Vi har introdusert et nytt sikkerhetstiltak i forbindelse med elektronisk fakturering.  Fakturautsteder blir nå varslet med mail hvis fakturamottakers bankkontonummer er endret siden forrige utfakturering.   Det blir da sendt mail til brukere som er satt opp som administrator i AutoInvoice og til avsenderfirma sin e-postadresse. Avsenderfirmaets e-postadresse defineres under Firmaopplysninger.  På denne måten har administrator blitt varslet og har mulighet for å kvalitetssikre at mottakers bankkontonummer faktisk er endret.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Edvard Berntzen VISMA ‎17-04-2019 09:52
Denne artikkelen gir en oversikt over skannetjenesten og hva man bør være klar over i forbindelse med bruken av denne.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker
Prøv Visma Sign
Mest brukte tags