avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bilregister / firmabil / yrkesbil

19-09-2017 16:44 (Sist oppdatert 12-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2203 Visninger
Dette brukertipset er en del av dokumentasjonen "Kom i gang med Payroll". Ønsker du å se alle stegene i oppstartsdokumentasjonen, klikk her.

 

Dersom du har ansatte med firmabiler, må du opprette bilene i et eget register før du kan knytte bilen til den enkelte ansatte. 

 

Employees | Innstillinger | Bilregister

I menyen Bilregister kan du opprette firmabiler som kan knyttes til de ansatte.

bilregister.png

 

Trykk på «Legg til Firmabiler» for å legge til en ny firmabil, og fyll ut alle påkrevde felter.

2.png

 

Et nytt vindu åpner seg, og følgende informasjon må fylles ut:

Screenshot_44.png

I bruk: Legg inn en fra dato for når bilen skal gjelde fra, og en eventuell til dato dersom bilen kun skal brukes i en begrenset periode. Feltet er ikke obligatorisk.

Bilpool: Merk feltet hvis bilen inngår i en bilpoolordning.  Ytelsen merkes da med "Bilpool" i stedet for registreringsnummer i a-meldingen.

Registreringsnummer: For at myndighetene skal kunne ha en kontrollfunksjon på ytelsen, må bilens registreringsnummer registreres. Skal ikke oppgis ved Bilpool.

Registreringsår: Bilens listepris reduseres dersom bilen er eldre en tre hele kalenderår. For at systemet skal kunne ta hensyn til dette, må bilens registreringsår legges inn. 

Type bil: Siden det er forskjellige regler for forskjellige typer biler, må du legge inn hva slags bil dette er. Valget settes automatisk til Ordinær. 

Type firmabiler som støttes:

  • Ordinær
  • Varebil klasse 2/lastebil < 7501kg - du velger når du knytter bilen til ansatt om det skal benyttes sjablongbeskattning eller pr. kjørte km. Les mer om fordelsbeskattning pr. km. her.
  • Bil med uforholdsmessig listepris

Navn: Bilnavnet bør være unikt, da det er dette som vil fremkomme når bilen skal knyttes til den ansatte. Informasjonen som registreres brukes blant annet til beregning av skattemessig fordel, og ved rapportering til myndighetene, slik at det er viktig å registrere riktig bil på riktig ansatt. Du kan f.eks. legge inn navnet på bilen, etterfulgt av navnet på den ansatte som benytter bilen. 

Listepris: Systemet bruker listepris for å finne den skattepliktige fordelen for den enkelte ansatte. Det er derfor viktig at du registrerer korrekt listepris. Ved usikkerhet rundt dette kan du kontakte leasingselskap eller selskapet bilen er kjøpt av. Systemet håndterer selv evt. reduksjoner av listeprisen, legg derfor alltid inn full listepris på bilen. 

El-bil: Huk av hvis bilen er en elbil

 

For å gå videre til neste steg i oppsettet, klikker du her

Aktuelt brukertips