Mine områder
Hjelp

Slutt på forskuttering av dagpenger ved permittering!

01-04-2020 16:02 (Sist oppdatert 10-11-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1581 Visninger

OBS! - Slutt på at arbeidsgivere forskutterer lønn dag 3 til 20

I følge de nye reglene, vil refusjonsordningen opphøre for permitteringsperioder som starter etter 20. april. Dette begrunner regjeringen med at ordningen på denne måten skal bli enklere å håndtere for Nav. Dermed vil det etter 20 april 2020, etter alt å dømme, være slutt på at arbeidsgivere forskutterer lønn disse dagene. 

Du kan lese mer om det på Fagområde for Lønn & HR.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAV oppfordrer arbeidsgivere som permitterer ansatte, og som har økonomi til det, å forskuttere lønn inntil 6G fra dag 3. til 20. i permitteringsperioden. Dette vil sikre at de permitterte får de pengene de har krav på i en periode hvor NAV vil ha lengre saksbehandlingstider enn normalt. Forskutterte beløp vil bli refundert fra NAV på et senere tidspunkt.

 

Du finner artikkelen hos NAV her.

 

NAV har ikke presisert hvordan denne forskutteringen skal behandles i praksis. Det er ingen klare retningslinjer som beskriver om forskuddet i perioden fra dag 3. til dag 20. skal inngå i grunnlaget for feriepenger, pensjonstrekk og fagforeningstrekk.  Hvis bedriften beregner arbeidsgiveravgift og feriepenger, er det ikke sikkert dette blir refundert fra NAV, som vil medføre at det blir en ekstra kostnad for bedriften. 

 

På bakgrunn av dette er det vanskelig å gi en anbefaling på en lønnsart arbeidsgivere som skal forskutterer lønn til de ansatte i denne perioden kan benytte.

 

Et alternativ kan være å gi de ansatte lån i perioden som ikke påvirker innberetningen.  Det bør da inngås en avtale mellom bedriften og den ansatte om at lånet kan trekkes tilbake ved utbetaling av feriepenger/neste lønn. 

 

NAV nå har åpnet for at permitterte kan søke om forskudd på dagpenger, så dette kan være et alternativ til at arbeidsgiver forskutterer.

 

Ønsker du allikevel en lønnsart for å forskuttere, vennligst ta kontakt med oss på support (se kontaktinformasjon på support fanen).

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"