avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

CONTRIBUTOR *

Manuell tildeling av KID

av Torbjørn Ulseth

Vi har et eksternt system som vi har integrert med Mamut.

Vi ønsker nå at dette systemet skal kunne tildele KID til ordrene som sendes til Mamut (via en integrasjon vi bruker), eventuelt om det går an å manuelt legge inn KID på en ordre i Mamut etter at ordren er skapt?

4 SVAR 4
CONTRIBUTOR *

av Torbjørn Ulseth

Ok, takk.

 

Hva slags informasjon kan vi i vårt tilfelle benytte for å føre vår reskontro med en slik import. Vi har refereansenr i referanse feltet i ordren/faktura samt navn på kunden i våres excel filer.?

av Morten Heide

Hei

Mamut har støtte for import av "egendefinert bankfil". Altså at du kan opprette et format i Mamut som kan tilpasses filen du ønsker å importere. Riktignok med visse restriksjoner, da du bare kan importere data som kan brukes av Mamut.
Det støttes bl.a. Excel fil for import.  Merk at du må bruke gammel Excel format her: v5.0/95. 
Les mer om dette her:
http://help.mamut.com/NO/mhelp/191/mhelp_Left.htm#CSHID=3052100|StartTopic=accounting%2Fbank%2FUserdefined_format.htm|SkinName=VismaPink

Vis - regnskap - innlesing av egendefinert bankfil.  Velg denne, angi filtype (opprett eget ved å trykke på knappen med 3 prikker)
Der ser du hva du kan velge og du må angi kolonne nr for disse data finnes.
Se her for det: http://help.mamut.com/NO/mhelp/191/mhelp_Left.htm#CSHID=3052100|StartTopic=accounting%2Fbank%2FUserdefined_format.htm|SkinName=VismaPink

PS  Ordrenr er ikke regnskapsrelatert, og vil ikke være noe man kan benytte som referanse her.

 

mvh
Morten H
Visma Mamut Support 

CONTRIBUTOR *

av Torbjørn Ulseth

Supert takk.

Ser at man kan laste opp ulike bankfiler. Vi får i dag en excel fil ved innbetaling fra ordre betalt med kort (èn pr. uke med flere betalinger). Disse har et ordrenummer knyttet til seg (egen kolonne i excel filen) som vi også har lagt inn i referansefeltet i Mamut. Ville det vært mulig å lastet opp en slik excel fil og på den måten sluppet å ført hver enkelt innbetaling manuelt? Eventuelt må dette ordrenummeret ligge i et annet felt en referansefeltet på ordren?

av Morten Heide

Hei

Du kan redigere reskontro føringen og legge inn ønsket KID nr. 
Vis - regnskap - kundereskontro - velg kunde - rediger i nedre del av vinduet ( ha på vis detaljer øverst) og legg inn ønsket KID nr.

Ang integrasjon, så kommer det an på de som utvikler integrasjonen. Men i teori kan de fint lage slik at KID nr oppdateres seg i databasen til Mamut.  Har de spørsmål om hvordan, sendes det til api@mamut.com så lenge de har kjøpt vårt API (som alle som lager integrasjon med Mamut databasen må).

mvh,
Morten H
Visma Mamut Support