Mine områder
Hjelp
Trude Johansen1
CONTRIBUTOR **

Oppfølging fordringer som er sendt til inkasso

av Trude Johansen1

Hei,

vi trenger bedre rutiner på oppfølging av våre fordringer. Fins det noen veiledning/tips for oppfølging av kundereskontro?

Vi bruker Visma Global til å sende purringer, men når vi sender til inkasso sender vi saken manuelt på e-post til vår samarbeidspartner. Går det an å "merke" fordringen i Global så vi lett kan se at den er sendt inkasso/ev. ta ut en oversikt hvor det kommer fram?

-Og går det an å merke kunder som er dårlige betalere og ta ut en "svarteliste"?

 

Mvh, Trude Johansen

 

3 SVAR 3
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei Trude. 

 

Som bruker av Visma Global, har du tilgjengelig en tjeneste som heter Visma AutoCollect.

Visma AutoCollect henter enkelt opp alle åpne og forfalte faktura i et purreforslag, deretter velger du selv hvilke faktura som skal purres. Da får du også varsel når sakene er klare for inkasso, før de sendes automatisk over til innfordringspartner som i dette tilfellet vil være Visma Financial Solutions.

 

Med Visma Autocollect får du automatikk i overføring fra faktura til purring/inkasso, og du vil ha oversikt over og kunne endre status på sakene dine direkte i Visma Global. 

 

For å se nærmere på hvordan det fungerer, og hvordan du kommer i gang, kan du se en demonstrasjonsvideo her

Trude Johansen1
CONTRIBUTOR **

av Trude Johansen1

Hei,

har sett videoen og det ser jo ut som en god løsning. 

-Men i utgangspunktet ønsker vi å fortsette og sende purringer selv og bruke samme inkassoselskap som vi har i dag dersom vi må sende til inkasso. Er det slik å forstå at vi da ikke kan bruke denne løsningen? Eller kan vi velge å ikke sende til VIsma Financial Solutions, men merke faktura som oversendt til inkasso allikevel?

Regner med at denne løsningen også har en kostnadside. Vi er ikke veldig store, og ønsker en enkel, god og kostnadseffektiv rutine 😉

Mvh, Trude

 

Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei Trude,

 

Dere kan i Visma Global AutoCollect sette opp at dere purrer selv, og legge inn hvor mange purringer dere ønsker å sende før fakturaen skal gå til inkasso. Grad av automatikk i overføringen til inkasso, bestemmes av dere. 

 

Dere har også mulighet til å sende inkassovarsel selv, men vi anbefaler at det gjøres av Visma Financial Solutions både for at at brevene skal overholde form- og innholdskrav samt at det erfaringsvis har bedre betalingseffekt ovenfor kundene.

 

Dersom dere ønsker å bruke Visma AutoCollect må dere benytte Visma Financial Solutions som inkassoselskap. 

 

Visma Global AutoCollect er veldig enkelt, oversiktlig og rimelig å bruke for bedrifter av alle størrelser.

Priser for tjenesten finner du her.

 

Om du skulle ha flere spørsmål tilknyttet løsningen eller priser, kan jeg gledelig bistå deg.

 

Mvh

Mia Legner

Tlf. 47304549

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"