avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Ordre som mangler

Vi har fått spørsmål fra revisor ang.  "hull" i ordrenumrene våre, altså at ordre er borte. Hva kan være grunnen til det? Er det noen måte å søke i Global for å evt. finne de som mangler? Hvis man sletter ordre av forskjellige grunner - blir de da helt borte eller kan man finne de igjen?

4 SVAR 4
Highlighted

Sv: Ordre som mangler

Benytter dere Visma Contracting?

 

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Sv: Ordre som mangler

Nei, det gjør vi ikke..

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Sv: Ordre som mangler

Når det blir opprettet en ny ordre så blir det registrert at dette er det siste opprettede ordrenummer.

 

et eksempel som kan forekomme:

person1 åpner en ny ordre, denne får ordrenr 1.

person2 åpner en ny ordre, denne får ordrenr 2.

etter at person2 har åpnet sin ordre så blir ordren til person1 avbrutt, og det vil derfor ikke eksistere noe ordrenr 1, men når neste ordre opprettes blir det funnet at ordrenr2 var sist opprettet og derfor blir neste nr3.

Global vil alltid kontrollere hva som er siste registrerte ordrenr (dette kan du finne under verktøy -> firmainstillinger -> 8 nummerserier (du må ikke endre på noe her inne med mindre du vet hva du gjør)

 

Det er derfor riktig at det kan forekomme hull i nummerserien.

 

Hvis man sletter en ordre blir den etter hva jeg vet borte.

Det er dog mulig å sette på backup/logging av ordrebekreftelser, så det kan hende dere har PDF kopi av ordrebekreftelser (obs, dette kan etterhvert ta en litt plass på harddisk hvis dere har mange ordre)

Highlighted

Sv: Ordre som mangler

Det kan som nevnt over i tråden oppstå hull hvis to går inn og lager en ordre samtidig og den ene velger å trykke ESC. Da blir den ikke lagret og Visma Global vil fortsette på nummeret over den andre som ble opprettet. Så det er riktig, men det er ikke riktig at ordre som blir slettet forsvinner. Hvis du sletter en ordre legger den seg i kopitabellen. Dere kan finne slettede ordre hvis dere går inn i skjermbilde forespørsel - fakturakopi. Klikk F12 i feltet ordrenummer eller fakturanummer. Du skal da få opp alle fakturakopier og slettede ordre. Slettede ordre vil da ha fakturanummer 0 i denne tabellen. Finn den aktuelle ordren og hent den opp i fakturakopi skjermbilde. Så om det er hull i ordrenummerserien kan dere sjekke her. Er det fremdeles hull skyldes det nok det som ble nevnt tidligere i tråden her.


Mvh

Kjetil