Mine områder
Hjelp
Frode Rørvik
CONTRIBUTOR ***

Lønnsarter og ansvarsenheter

av Frode Rørvik

I brukergrensesnittet – under oppsett for lønnsarter – er det tre felter for hver lønnsart: aktiv, lønnsart og navn.

I Visma Lønn er det langt flere felter (dimensjoner). Vi ønsker å benytte ansvarsenheten «Ekstra 1» på alle lønnsarter i forbindelse med generering av regnskapsbunt ASCII-fil til vårt ERP-system (ikke Visma produkt).

Da vi ikke har et testsystem, så er det vanskelig å finne ut om lønnsartenes ansvarsenheter (dimensjoner) blir med over til Visma.net Expense og om de blir med på transaksjonene ved overførsel av reiseregninger til Visma Lønn. Lønnsartenes ansvarsenheter vises i hvert fall ikke i brukergrensesnittet i Visma.net Expense under oppsett av lønnsartene.

Kan det være at vi må ha inn patch 10.00.3 for at dette skal funke korrekt?

Mvh

Frode Rørvik

5 SVAR 5

av Gunnar Glendrange

Hei igjen Frode, helt riktig det du skriver - skjønner du synes det er dumt at VL behandler transer annerledes enn ved manuell registrering. Behandlingen bør være lik!

Med "hierarki" kan du si at enkelte kostnadssteder skal "avlede andre" ... men i ditt tilfelle vil nok ikke det fungere uten videre, legger du det f.eks inn på avdeling X ... vil jo alle transer tilhørende avdX få angitt kampanje/aktivitet ... ikke bare reisetransaksjoner.

Dog kan du på kontonivå si at kampanje/aktivitet (ekstra1) ikke skal overføres til regnskap, mao si at det kun skal gjelde reisekonti ... noe som alt-i-alt kanskje blir litt mye "styr" ... ingen mulighet til å sette opp logikk i f.eks ERP importen?

 

 

Frode Rørvik
CONTRIBUTOR ***

av Frode Rørvik

Vårt behov er relatert til generering av regnskapsbunt for eksport fra Visma Lønn. Vi ønsker å benytte en dimensjon/ansvarsenhet (Ekstra 1) på lønnsart til gruppering av lønnsarter/konti i forhold til "aktivitet". Reiserelaterte lønnsarter i én gruppe og f.eks. refusjon av mobiltelefonkjøp i en annen. Denne grupperingen (bruk av dimensjoner) er nødvendig for å få til en fornuftig rapportering fra regnskap/ERP. Det hadde vært elegant hvis transaksjonslinjene i regnskapsbunten tok høyde for at dimensjoner ikke bare arves fra «ansatte» men også fra lønnsart.

Dette fungerer utmerket når vi gjør manuelle registreringer av lønn i Visma Lønn. Da arves ansvarsenhetene fra lønnsartene slik vi forventer.

Når transaksjonene kommer fra Expense, så kommer ikke ansvarsenhetene (Ekstra 1) fra lønnarten i Expense og de arves heller ikke fra lønnsartoppsettet i Visma Lønn. Resultatet er at det ikke er mulig å benytte ansvarsenheter på lønnsarter til noe fornuftig når man benytter Visma Lønn i kombinasjon med Expense.

Konsekvensen er at vi programmatisk må gjøre dimensjonsoppslag i revers ved import av regnskapsbunt fra Visma Lønn. Det er ikke noen god løsning.

Høres det ut som «hierarki» kan løse dette da?

 

 

 

av Gunnar Glendrange

Hva er ditt behov sånn konkret?  Lønnsart fast knyttet til ansvarsenhet overføres ikke til Expense nei.

Ei heller "hierarki" hva gjelder ansvarsenheter, f.eks at "underprosjekt" gir bestemt "prosjekt" o.l

Men sistnevnte oppsett brukes ved import av transer fra Expense, så mulig det kan være en løsning for deg.

Du kan evt kontakte support for å forfølge sporet.

 

Frode Rørvik
CONTRIBUTOR ***

av Frode Rørvik

Nei, dette er ikke tilfredstillende. I Visma lønn har man alle dimensjoner tilgjengelig på lønnsart. Når disse dimensjonene ikke overføres til Expense, så har vi ikke har noe nytte av dimensjoner på lønnsart i Visma Lønn. 

Mvh

Frode

av Gunnar Glendrange

Hei du,

Du kan bruke alle Visma Lønns 6 dimensjoner (ansvarsenheter) i Expense.

Ansvarsenhetene overføres til Visma.net. Og følger med transene tilbake igjen.

Ansvarsenheter følger ansatt over til Expense, ikke lønnsart.

Håper du føler det virker ok.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"