Mina produkter
Hjälp
Niclas Tafvelin
CONTRIBUTOR ***

Förändring av restriktionshantering avseende konto och segmentvärden

av Niclas Tafvelin
Status: Förslagslådan

Förbättringsförslaget som vi önskar få till är att man ska kunna använda samma segmentvärde i flera olika restriktionsgrupper. Idag fungerar det så att när man vill begränsa vilka segmentvärden som får användas tillsammans med specifika konton i restriktionshanteringens ”Behörighet konto” så kan ett värde, antingen ett konto eller ett segmentvärde, enbart användas i en restriktionsgrupp och sen anses det värdet förbrukat av systemet.

Vi stöter kontinuerligt på kunder som behöver kunna sätta upp flera restriktionsgrupper där de vill kunna använda samma segmentvärden i flera grupper. Vad som är vanligt är att man på vissa konton ska kunna begränsa så att enbart vissa värden för resp. segment får användas, och att man för andra konton delvis ska begränsa det som begränsades i den tidigare gruppen som skapades, men utöver det ska även andra segmentvärden begränsas. Då stöter man på problem i och med att ett värde enbart kan användas i en grupp.

 

Exempel:

I gruppen så har man begränsat så att värdet 000 för segment 2 inte får användas för kontona 3010 och 3011.

Bild 1. Valda konton i gruppBild 1. Valda konton i gruppEn restiktionsgrupp skapas och konton markeras.
Bild 2. Koddelen 000 får inte användas.Bild 2. Koddelen 000 får inte användas.Koddelen 000 i segment 2 ska inte kunna anges på dessa konton.
Bild 3. I den nya gruppen finns inte koddel 000 att väljaBild 3. I den nya gruppen finns inte koddel 000 att väljaNär man sen skapar en ny restriktionsgrupp är värdet 000 i segment 2 inte längre möjligt att välja. Det är enbart de värden som inte tidigare har använts i någon grupp som kan väljas.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Kommentar
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här