Mina produkter
Hjälp
Niklas Svensson
CHAMPION *

Preliminärt Leveransdatum

av Niklas Svensson
Status: Förslagslådan

Hej,

 

Vi hade sparat massor av tid om  systemet vid orderläggning kunde föreslå ett preliminärt leveransdatum. Om vi till exempel slår en order med Artikel X visar systemet oss att vi har en tillgänglighet på -30. Vi vet då att det ligger andra ordrar som väntar på att bli levererade med Artikel X. För att ta reda på ett preliminärt leveransdatum behöver vi gå in på Detaljer Lagerallokeringar och i listvyn räkna ihop alla försäljningsordrar och när det kommer en inköpsorder beräkna om antalet på inköpet kommer täcka de försäljningsordrar som ligger tidigare. Om inköpet har fler i antal än vad som "behövs" kan vi sätta ett leveransdatum efter inköpsorderns leveransdatum. Dock är det väldigt tidskrävande att summera alla försäljningsordrar tills vi får ett inleverans och då se om inleveransen täcker behovet eller om vi behöver räkna vidare tills nästa inköp.

 

Om ni hade kunnat lägga till en kolumn i listan under Detaljer Lagerallokeringar som beräknar tillgängligheten per rad (order) så hade vi mycket snabbare kunnat hitta ett preliminärt leveransdatum. Ännu bättre vore om systemet dessutom presenterade det datumet när artikeln får ett positivt värde i tillgängligheten vid orderläggningen. Det skulle kunna presenteras längst ner tillsammans med "På lager", "Tillgängligt", "Tillgängligt för leverans" osv då jag misstänker den informationen redan hämtas från samma ställe.

 

 

Resultatet av en sådan här förbättring är att vi direkt kan meddela kund ett preliminärt leveransdatum och vi sparar massor av tid då vi slipper manuellt räkna fram ett preliminärt datum.

 

Mvh Niklas

2 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här