avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Nils Lundberg
CONTRIBUTOR **

"Radera alla rader" på leverantörsfakturor / "Skriv över befintliga rader" vid excelimport

av Nils Lundberg
Status: Idéarkiv

När fakturor med väldigt många rader läses in blir det väldigt tidskrävande att ändra förkonteringen från inläsningen / leverantörskortet om denna är fel, då raderna måste ändras en och en (Visma) eller (vid inläsning från Excel) raderas en sida i taget.

Illustrerande exempel:
På en samlingsfaktura för drivmedel på 88 sidor med närmare 1000 rader behöver standardkonteringen enligt leverantörskortet (5611 + koddel) ändras till konto 4617 + annan koddel. För att göra detta på ett smidigt sätt skulle jag vilja läsa in raderna från excel. Men import från excel skriver inte över befintliga rader på fakturan. Nuvarande lösning är därför att 1) Radera fakturan och skapa en ny likadan och läsa in raderna från excel på denna, 2) Kontera om alla rader, en i taget i Visma, 3) radera alla rader i Visma, en sida i taget och läsa in de nya raderna från excel. Inga av dessa alternativ är önskvärda.
En bättre lösning hade varit en funktion för att "Radera alla rader" på leverantörsfakturan & eller "Skriv över befintliga rader" vid import från Excel.

2 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Idéarkiv

Tack för ditt bidrag.

Tyvärr har din idé, denna gång, inte fått tillräckligt med röster för att gå vidare till utvärdering. Vi rekommenderar dig att pröva ett annat sätt att lösa ert önskemål, kanske som en anpassning med hjälp av en av våra partners. Många av våra tjänster är flexibla och kan anpassas åt den enskilda kunden. Även om din idé vid detta tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé och därmed kommer den att vara med vid nästa omröstningstillfälle.

Återigen, tack för att du bidrar till utvecklingen av visma.net