avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Lägga till textrader i inköpsorder.

av Jonas Pålsson

Då man skapar en ny inköpsorder har man möjlighet att lägga till extra textrader med kompletterande information i anslutning till orderlinjer. I Visma.net Logistik lägger man denna typ av önskad text i fältet Linjebeskrivning i sin inköpsorder. 

För att lägga till en separat Linjebeskrivning klickar man på plustecknet för Lägg till rad. Klicka i fält för Linjetyp och välj Beskrivning.När denna är vald kan önskad text läggas till i fältet Linjebeskrivning. Övriga fält i den aktuella orderlinjen är låsta. Det är endast texten som har lagts till som kommer att visas på linjen vid utskrift av inköpsordern. 

Övriga alternativ som är valbara då man klickar i fältet Linjetyp är följande:

- Varor för lagerhantering: Lagerförd artikel.

- Ej lagerförd: Denna visas för alla artiklar markerade som Ej lagervara där man har kryssat i rutan Kräv inleverans i inställningar för artikeln.

- Service: Denna visas för alla artiklar markerade som Ej lagervara där man inte har kryssat i rutan Kräv inleverans i inställningar för artikeln.

- Frakt: Används då du behöver lägga till en fraktkostnad utan allokering som skall registreras direkt mot ett konto. Standardkonto för detta anges via Inköp-Inställningar-Inställningar inköpsorder i fältet Fraktkostnadskonto

0 SVAR 0