avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Bokföra Expense bokföringsorder i Finacials

Vi är nya användare av Visma.net Finacials och Expense. I vårt bolag används Företagskort av flera anställda där respektive anställd bokför sina utlägg i Expense, både köp i Sverige samt via internet inom och utanför EU. Reseräkningar förekommer i mycket liten omfattning. För våra anställda fungera Expense bra för rapportering/bokföring av utlägg, medan vi upplever administrationen/bokföringen av Expense bokföringsorder i Finacials som omständigt och tidskrävande.

Enligt vår Partnern som levererat Visma.net till oss, så skall Bokföringsordern som Expense producera bokföras i Financials under Bank/Likvidhantering. Vi upplever detta tidskrävande då i princip varje transaktion/utlägg får bokföras en gång till, och det är dessutom lite knepigt att få momsen rätt eftersom rätt kategori måste anges manuellt i varje bokföringsrad under "Transaktionsdetaljer". Och visar det sig att momsbeloppet blivit fel vid bokföringen i Expense (t.ex. moms vid representation) så skapar det mycket manuellt arbete när bokföringorden från Expense ska bokföras i Finacials. 

Om möjligheten hade funnits att bokför Expense bokföringsorder, rakt upp och ner efter hur den är uppställd, under Redovisning i Finacials (vilket inte går enligt vår Partner) så hade detta underlättat. Kan inte Visma fixa detta? Vi skulle vara mycket tacksamma om bokföringen av Expense Bokföringsorder i Financials kunde förenklas och allra helst gå att "tanka" över från Expense till Finacials.

1 SVAR 1
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Bokföra Expense bokföringsorder i Finacials

Hej Heléne!

Jag förstår att du upplever ert arbetssätt med att bokföra utläggen från Expense i Financials som tidskrävande. Er partner har dock helt rätt i att bokföringen från Expense som innehåller moms bör bokas via Bank/Likvid-transaktion för att momsen ska komma rätt i momsrapporten.

Vi jobbar just nu med ett projekt som förjoppningsvis ska underlätta registrering av momstransaktioner. Förhoppningsvis kommer detta att släppas i Financials under våren. Längre fram i road mapen finns även planer på att integrera Expense med Financials så att det då ska gå att få över bokföringen direkt om man så önskar.

Hälsningar

Cecilia