Mine områder

Sign in for at tilføje dine favoritområder
Visma SummaSummarum
annuller
Viser resultater for 
Søg i stedet efter 
Mente du: 
CONTRIBUTOR ***

"Send pr e-mail" virker ikke

At kunne email'e bilag direkte fra SummaSummarum er en vigtig funktion.

Siden opdateringen i februar har jeg ikke kunnet få dette til at virke.

Jf. telefonisk vejledning fra Visma support har jeg geninstalleret både

Summa, email-klient (og skiftet til ny) og nu til sidst en hel pc med ny Win7.

 

Lige lidt har det hjulpet - ingen af mine 3 pc'ere vil længere sende bilag pr email.

Nogen der har lignende problem?

Eller, bedre endnu, en løsning?

 

Mvh Allan Andersen

28SVAR28

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Allan,

Mange tak for dit indlæg.

Jeg beklager, du oplever problemer med at e-maile bilag direkte fra SummaSummarum.
Jeg ser dit indlæg som en supportsag. Jeg kan læse, at du har været i kontakt med os tidligere, og at du ikke har fået løst problemet. I sådan et tilfælde må du rigtig gerne henvende dig til os igen, så vi sammen kan finde en løsning. På den måde kan vi sammen gøre SummaSummarun endnu bedre. I dette tilfælde kan jeg desværre ikke love dig, vi kan finde en løsning, da Thunderball er et tredjepartsprodukt. Vi vil dog prøve at lokalisere problemet og blive klogere herpå.

Jeg sørger for, at en af vores supportere kontakter dig, så I sammen kan forsøge at finde en løsning på problemet. 

Med venlig hilsen
Dennis Leuring

CONTRIBUTOR ***

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Dennis 

Fint og fair nok - vil se frem til igen at blive kontaktet af supporten.

Ideen med indlægget var nu egentlig også primært at få indikeret 

om jeg de facto er helt mutters alene i verden med mit "mapi-problem".

 

Og iøvrigt var mit seneste forsøg (i forgårs) gjort på en nyinstalleret bærbar med:

Intel I5,  Win7 / 64,  MS Office 2013,  Summa 4.40 Enterprise og Windows Live Mail,

dermed altså slet ikke på mailklienten Mozilla Thunderbird.

Og vedhæftede fejlmeddelelse var nok en gang det irriterende resultat.....

 

Med venlig hilsen Allan Andersen

CONTRIBUTOR ***

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Nåh ja, og hvis det kan hjælpe:

Samtlige andre programmer med email-funktionalitet h.hv. Mapi virker tilsyneladende fint,

således eksempelvis Acrobat Reader, diverse browsere, MS-Office, Libre Office m.fl.

Blot ikke SummaSummarum...

Mvh Allan Andersen

CHAMPION *

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Allan

Hvis det kan være til nogen opmundtring, så kan jeg oplyse at jeg sende alle slags købs- og salgsbil...

Jeg bruger pt.  Summasummarum 4,40 enterprise og Outlook 2010.

mvh

Niels Ansø,

DAJOLKA

CONTRIBUTOR **

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Som Dennis, skriver, så skal der MAPI til.

Du skal altså op med læderet endnu engang og ud at købe en Office med Outlook.

 

 

mvh

Karsten Madsen

AlsIT

Cert. SummaSummarum forhandler

CONTRIBUTOR ***

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

@Karsten

og som jeg kundgjorde i mit 1. 2. og 3. indlæg:

- MAPI virker tilsyneladende fint her og nu på min pc, hvilket jeg må konkludere

idet både Acrobat Reader og flere andre som bruger MAPI godt kan "adressere min udbakke"

- KUN min Summa giver en MAPI-fejl

og

- Jeg har MS Office 2013 installeret m. Outlook.

- Jeg har endda testet med ny installation, hvor MS Outlook var sat op som standard email klient.

- og med Live mail

.........og alle 3 (også Thunderbird) virker med mine andre programmer, bare ikke med min Summa.

Ellers havde jeg ikke skrevet her!  ;-)

Nu har jeg købt en spritny stationær m Win8 - og vil så prøve helt forfra.

Mvh

Allan Andersen

- Bruger af SummaSummarum siden 2003

CONTRIBUTOR *

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

kan trøste med at det heller ikke virker her med enterprice og outlook som klient - den kan sagtens gemme en kopi men ikke sende direkte

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Allan

Har du nogensinde fået et svar der løser dit problem med mail? Hvis du har, vil du så godt offentligegøre det - da jeg nu har det samme problem !!

Flemming Juel-Kokchendorff

CONTRIBUTOR ***

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Flemming J-K m.fl.

Nej - ingen har hidtil kunnet hjælpe med en permanent, og allesteds fungerende, løsning.

MEN, men, men: I mellemtiden har jeg så konstateret at en ny-installeret (ældre) bærbar, opsat med præcis samme software som min kontor-pc, dvs. Win7, Summa 4.40, MS Office 365 og Thunderbird gerne sender pdf-dokumenter som email direkte fra Summa. Den ny-installerede bærbare KAN altså bruge eksakt samme MAPI-kommunikation som ellers giver fejl på min kontor-pc.

Uanset at såvel "nørderne" (sønnen læser IT på Aarhus Universitet) som specialisterne fra bl.a. Visma, altså tilsyneladende ikke kan klarlægge hvad der forårsager denne MAPI-fejl, så kan en harddisk-formatering og komplet ny installation altså åbenbart løse problemet. 

Vennerne er dog kommet så langt, at de er relativt sikre på at problemet må relatere sig til data i pc'ens registreringsdatabase, som enten er forkerte, fejlplacerede, forældede eller udløbne. Det skulle følgelig få Summa til at adressere MAPI-funktionaliteten på en forkert måde (?), hvorved MAPI-"motoren" tilsyneladende sender et forkert "kald" til email-klienten, der resulterer i et svar fra emailprogrammet som er tilsvarende "i skoven" - og så får brugeren den besked at MAPI-modtageren ikke er aktiv.
Ja, det var en af de forklaringer jeg har fået.... ;-)

Så det'e....

CONTRIBUTOR **

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Ahhhh. En prås gik lige op for mig.

Jeg kan huske en anden fejl i Summa, på præinstallerede pc'er altså de pc'er som har en præinstallereret Windows og ikke en dansk man læser ind selv.

Her gjaldt det kommaproblem.

Jeg løste det hos kunder ved  at gå ind i Kontrolpanel / Internationale indstillinger / Fanebladet Format / Vælge Dari (ja Dari) / OK / vælge Danmark og OK igen.

Det løste kommaproblemet, måske løser det også MAPIproblemet.

MAPI-engine virker nemlig med kommaseparation.

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Karsten M

Testede lige din foreslåede komma-gen-opretnings-procedure på min stationære (den som først havde problemet med MAPI)

Desværre ændrede det ikke på status quo - SummaSum (nu ver. 4.50) vil fortsat ikke adressere udbakken i min emailklient.

Glædelig Jul og Godt Nytår til alle.

CONTRIBUTOR **

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Æv, æv

Men det var da forsøge værd ;-(

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Jeg har også samme problem med mail funktionen.

Meget irreterende!

Hilsen

 

Bjarne V. Nielsen

CONTRIBUTOR **

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Jeg vil gerne tilbyde at prøve - hvis jeg kan få adgang til en af jeres pc'er

CONTRIBUTOR ***

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Hej Karsten.

Det kan vist være det samme, FOR:

Har netop i dag installeret MS Office 2013 på min (nærmest ny-installerede) bærbare,
I samme moment AF-installerede jeg den MS Office 2007 startpakke som oprindeligt fulgte med,
og som derfor var "genopstået" da jeg lavede en "recovery"-installation af den oprindelige windows7 på pc'en.

BUM - i samme øjeblik ms office 2007 var væk fik jeg den efterhånden velkendte MAPI fejl

Så øjensynlig ER MAPI-funktionaliteten i vores SummaSummarum 4.51 Enterprise altså fuldstændigt afhængig
af et samspil med en gammel MAPI-"motor" i MS Office - måske via Outlook - hvad ved jeg....

Og JO - ALLE mine andre programmer, f.eks. Acrobat Reader XI, kan STADIG fint adressere
min udbakke i Thunderbird via MAPI som før  - KUN og ALENE SummaSummarum fejler.

Hermed er jeg således direkte tilbage ved mit første, andet, tredje, fjerde og femte indlæg:

Denne fejl opstår som følge af programmering af et fejlagtigt MAPI-kald i Summa!

Læser supporten med her? 

CONTRIBUTOR **

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

@Bjarne V Nielsen: Hvilken version af Office bruger du ?

 

mvh

Karsten Madsne

CONTRIBUTOR *

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

@ Karsten Madsen   Jeg som har samme problem bruger win 7 home premium og office 2010    Tak for hjælpen i alle fald

vh John H

CONTRIBUTOR *

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

installerede thunderbird - gratis mail program - det kører helt fint ved siden af min outlook (åbner det slet ikke normalt men bruge outlook) - satte det til helt samme mail som min outlook bruger - samme IMAP som den så henter fra hvis jeg åbner thunderball

Når jeg så ber summa sende sikkerhed som email  så åbner den fint en mail i thunderbird (også selv om programmet er lukket) og jeg kan sende der fra - og da den kører samme imap som jeg bruger i outlook, ligger den så også i sendt post

CONTRIBUTOR **

Re: "Send pr e-mail" virker ikke

Super